2. huhtikuuta 2015

Possua padassa

Viime viikolla onnistuin tekemään sellaisen lihapadan, joka yllättäen nousi meidän pikkumiehen suosikiksi. Yleensä niin nirso jätkä söi tätä hyvällä ruokahalulla ja pyysi jopa lisää. Toki lantut ja valkosipulit piti noukkia lautaselta pois, mutta kaikki muu kelpasi.

Tällaiset pitkään muhitetut lihapadat on mun suosikkeja ihan jo senkin vuoksi, että valmistuvat niin näppärästi. Ainekset pataan ja uuni hoitaa loput. Sen lisäksi tämä annos oli melkoisen iso, joten meille tästä riitti syötävää muutamaksi päiväksi. 




Kasslerpata

n. 1 kg kassleria
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
2 sipulia
½ tlk marinoituja valkosipulinkynsiä
suolaa
öljyä
5 dl vettä
3 dl punaviiniä
1-2 lihaliemikuutiota
½ dl ketsuppia
10 maustepippuria
Suurustamiseen:
n. ½-1 dl vettä
4-5 rkl maizenaa

  Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihapalat muutamassa erässä öljyssä ja nosta pataan. Mausta suolalla. Leikkaa porkkana ja lanttu pieniksi kuutioiksi ja nosta pataan. Lohko sipuli ja ruskista kevyesti lihasta irronneessa rasvassa. Nosta sipulilohkot ja kokonaiset valkosipulinkynnet pataan.
  Kaada vesi lihojen paistamiseen käytetylle pannulle. Lisää lihaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada pataan. Lisää pataan vielä viini, ketsuppi ja pippurit.
  Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Lisää sen jälkeen pataan pieneen vesimäärään sekoitettu maizena. Sekoita ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä puolisen tuntia.
  Tarjoa perunan tai riisin kera.

Niin ja oikein mukavaa pääsiäistä kaikille! Nauttikaahan olostanne :) Minä taidan vaan köllähtää sohvalle, sulkea silmät ympärillä vallitsevalta kaaokselta ja huilata koko pitkän viikonlopun.... tai ainakin tunnin, jonka jälkeen iskee pakonomainen tarve touhata jotain... 

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää pääsiäistä sinne teille koko perheelle!♥ Lihapadat maistuu meidänkin huushollissa, sulla on tossa kaikkia sellaisia aineksia ettei se voi olla kun hyvää!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa pääsiäistä teillekin <3 Ei näillä aineksilla pataa kovin helpolla saa pilattua :)

      Poista