4. huhtikuuta 2015

Torttua tarjolla - hävikkiherkkuna pienet kinkku-sipulikukkaset

Kun pääsiäisherkkuja ei meillä tänä vuonna laiteta, niin jatketaan näiden pöytälaatikkoon jääneiden juttujen jakamista. Ukko esitti yksi päivä töihin lähtiessään kainon toiveen, josko tekisin hälle yöksi jotain syömistä. Mies on tämän viikon ollut iltavuorossa ja painanut töitä aina jonnekin kahteen saakka parin sämpylän voimin. Ei siis ihme, jos yöllä kotiin tullessa on nälkä. Aikani jääkaapin ja pakastimen sisältöjä kaiveltuani päädyin tekemään pieniä kinkku-sipulipiirasia, joiden pohjaksi käytin joululta jääneet voitaikinalevyt. Itse en näitä maistellut, mutta kuulemma hyviä olivat. 




Kinkkupiiraset
(12kpl)

6 levyä (600 g) voitaikinaa
Täyte:
n. 50 g palvikinkkua
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria
öljyä

  Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte kuullottamalla hienonnettua sipulia ja valkosipulinkynsiä tilkassa öljyä. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Hienonna kinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita sipuliseoksen joukkoon.
  Puolita voitaikinalevyt. Leikkaa jokaisen kulmaan muutaman sentin viilto ja taita viillon ansiosta muodostuneet suikaleet tortun keskelle, jolloin torttu muistuttaa kukkaa. Nosta keskelle nokare kinkku-sipuliseosta.
  Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes tortut ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.





4 kommenttia:

  1. Siis miks mä en oo koskaa tajunnu leikata torttutaikinaa noin?! Tosi kauniita, eikä jää niitä ohuita uunissa kärähtäviä lehdykköjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ensimmäinen kerta tämä oli mullekin ja taidan jatkossa leikata joulutortutkin näin.

      Poista