17. toukokuuta 2015

So good, so good! - pehmeän punertava hirvi-possupata

Viime viikonloppuna käytiin äitienpäivälounaalla anoppilassa. Kuten tavallista, ruoka oli taas älyttömän hyvää! Parasta kuitenkin oli anopin tekemä possu-hirvipata ja koska meidänkin pakastimesta vielä hirvenlihaa löytyy, ei tämän viikonlopun ruokaa tarvinnut kauaa miettiä. Melkein kaikki padan ainekset tunnistin, mutta pakko oli vielä anopilta tarkistaa, mitä kaikkea oli siihen laittanut. Aivan samanlaista ei mun lihapadasta tullut, sillä tomaattipyrettä oli suhteessa enemmän, mutta aivan taivaallista tuo oli silti! Pata sai muhia uunissa reilu kolme tuntia ja liha suorastaan suli suussa. 




Punainen possu-hirvipata

n.600 g porsaan uunilihaa
n.500 g hirven paistia
öljyä ja/tai voita paistamiseen
1½-2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 punasipuli
1 sipuli
n.9 dl vettä
1 tlk herkkusieniviipaleita
1 prk (70g) tomaattipyreetä
2 lihaliemikuutiota

  Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa lihat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot vähän kerrallaan öljyssä ja/tai voissa kuumalla pannulla. Nosta lihat pataan. Mausta suolalla tai pippurilla. 
  Kuori ja lohko sipulit. Kuullota lohkoja hetki lihojen paistamiseen käytetyllä pannulla. Lisää öljyä tarvittaessa. Nosta sipulilohkot pataan.
  Valuta herkkusienet ja lisää ne pataan. Lisää myös tomaattipyree, liemikuutiot ja vettä niin paljon, että lihat peittyvät juuri ja juuri, 
  Kypsennä pataa 175 asteisessa uunissa 3-3½ tuntia. Ripottele päälle halutessa tuoretta persiljaa. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti