9. kesäkuuta 2015

Happy, happy summer days! - kutsu Kesäkauppapäivään ja pari grillivinkkiä


Seinäjoella Koulukadun Siwassa vietetään Kesäkauppapäivää lauantaina 13.6.2015 klo 12-16 kahvi, mehu ja keksitarjoilun merkeissä! Noh, on siellä muutakin mukavaa tiedossa, sillä joku onnellinen voittaa omakseen mm. pallogrillin. Jos grillailu ei innosta, voit käydä tekemässä pienen hyvän teon ja osallistua keräykseen, jossa lahjoitetaan tuotteita Seinäjoen seudun vähävaraisille lapsiperheille. Osallistua voit ostamalla ennalta valitun kampanjatuotteen ja sujauttaa sen kassojen takana olevaan koriin. Tuotteet luovutetaan Hope-yhdistykselle, joka puolestaan jakaa avustukset eteenpäin. Pienellä teolla voit saada jonkun lapsukaisen tai perheen iloikseksi! Lahjoituksia otetaan vastaan 8.-13.6.2015. Käykäähän ihmeessä piipahtamassa, jos Seinäjoella lauantaina liikutte! 

Pallogrillin innoittama ajattelin minäkin laittaa muutaman simppelin, mutta varsin maukkaan grillireseptin jakoon. Samaiset ohjeet löytynevät lauantaina Siwasta grillin lähettyviltä. 

Ensimmäisenä voisi esitellä äärimmäisen helpon tavan hyödyntää hieman kuivahtaneet sämpylät. Toki mikään ei estä käyttämästä tuoreita sämpylöitä, jos haluaa. Folion sisässä grillissä lämmitetyt kinkku-juustosämpylät ovat aika herkkua. Valkosipulivoita käyttäessä näistä tulee mieleen lämpimät valkosipulivoipatongit, jotka on täytetty juustolla ja kinkulla. Nämä ovat oikein passeleita vaikka iltapalaksi tai lounaaksi raikkaan salaatin kera. 







Juusto-kinkkusämpylät grillissä
(1ann.)

1 vaalea sämpylä
valkosipulivoita tai margariinia
1 viipale kinkkuleikkelettä
juustoraastetta
pala foliota

  Leikkaa sämpylän päälle ristiviilto. Levitä viiltoon ensin nokare valkosipulivoita tai margariinia. Kierrä kinkkusiivu rullalle ja laita viiltoon. Ripottele viiltoihin juustoraastetta. 
  Kääri sämpylä folioon. Jätä sauma sämpylän päälle, jolloin voit helposti avata paketin ja tarkistaa kypsyyden. Nosta grilliin ja kuumenna noin 10-15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut. 

Valkosipulivoi

100 g pehmeää voita tai margariinia
3-4 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
pikku ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  Sekoita hienonnettu ruohosipuli ja murskattu valkosipuli pehmeän rasvan joukkoon. Mausta halutessasi ripauksella suolaa ja pippuria. Kääri seos kelmuun pötköksi ja nosta hetkeksi pakastimeen. 
  Valkosipulivoi sopii loistavasti vaikkapa grillattujen kasvisten tai lihan kaveriksi. 

Sämpylöiden lisäksi meillä herkuteltiin hedelmävartailla. Aluksi ajattelin, että valelisin vartaat jollain hunajaisella kastikkeella ennen grillaamista, mutta onneksi jätin sen väliin. Näin nämä toimi paremmin kuin hyvin!




Hedelmävartaat grillissä

3 nektariinia
3-4 viipaletta tuoretta ananasta
2 banaania
puisia varrastikkuja
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

  Laita puiset grillitikut kylmään veteen likoamaan. Leikkaa nektariinit ensin neljään lohkoon, irrota lohkot kiven ympäriltä. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaa. Leikkaa ananasrenkaat kahdeksaan osaan. Kuori ja viipaloi banaani. Pujota hedelmäpalat vartaisiin.
  Grillaa vartaita, kunnes hedelmät ovat kunnolla lämmenneet. Tarjoa vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin tai juoksevan hunajan kanssa. 




2 kommenttia:

  1. Nuo hedelmävartaat pitää joskus testata. Aika hauska idea, ettei vartaat olekaan aina suolaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on ihan hauska jälkiruoka grillaillessa, olettaen, että jaksaa vielä jotain syödä. Ennen en tykännyt yhtään lämmitetyistä hedelmistä, mutta nyt niitä syö jo mielellään :) Etenkin, jos saa jäätelöä kaveriksi.

      Poista