21. heinäkuuta 2015

I feel like makin' a cake - mukavan suklaiset pätkisleivokset

Viikonloppuna oli pakko kaivaa taas leivontatarvikkeet kaapista ja leipoa jotain hyvää. Vaikka nykyään tuleekin leivottua noin kerran viikossa, niin ilmeisesti se on liian harvoin, sillä mies on yhä useammin joutunut turvautumaan ostopullaan. Tuo ukko kun kuuluu siihen kadehdittavaan ihmisryhmään, joka voi syödä niin paljon kuin haluaa, eikä liho yhtään. Ilmeisesti pari kiloa tuolle on tullut lisää painoa sen liki yhdeksän vuoden aikana, mitä yhdessä ollaan oltu. Omalta osaltani voin kertoa, että en todellakaan mahdu niin 27-tuumaisiin farkkuihin tai xs-kokoisiin paitoihin, jotka silloin meni heittämällä päälle. Hmmm.... Ehkä sittenkin pitäisi jättää leipomiset vähemmälle. 

Mutta kun kerran jotain hyvää on leivottu, niin laitetaanpas ohjetta jakoon. Tällä kertaa leivontatuokion seurauksena syntyi ihania pätkisleivoksia. Ohje näihin on löytynyt Pirkasta, joskin siinä kuorrutukseen käytettiin minttusuklaapalloja. Pohjan paiston normaalia pienemmällä uunipellillä ja silti tuosta tuli melko matala. Pätkiksistä tehty kuorrutus jähmettyi vasta sitten, kun tajusin laittaa leivonnaisen viileään. 




Pätkisleivokset

200 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus:
n. 200 g pätkiksiä
1 dl kuohukermaa
25 g voita tai margariinia
Päälle: 
muutama pala valkosuklaata, nonparelleja tai 
pähkinöitä 

  Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
 Kuumenna paloitellut pätkikset, kerma ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita suklaakuorrutus tasaiseksi, anna sen hieman jäähtyä ja kaada jäähtyneelle torttulevylle. Koristele nonparelleilla tai pähkinöillä tai marmoroi valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja laita pakaste- tai pursotinpussiin. Leikkaa kulma auki ja levitä raidoiksi levyn päälle. Vedä tikulla marmorointikuvio. Leikkaa levy neliöiksi.

4 kommenttia:

  1. Meillä tuo isäntä kuuluu kans tähän samaan ryhmään... On se niin väärin. Mun ei tarvitse kuin vilkaista suklaalevyyn niin jo tuli pari kiloa lisää painoa ihan heittämällä! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika :D Siksi täytyy kaupan karkkihyllyt kiertää aina kaukaa! Vähän näyttää siltä, että tuo pikkumies on onneksi perinyt isänsä ruumiinrakenteen.

      Poista
  2. Ihanan näköistä ja kuuloista piirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Tämä vielä parani ja mehevöityi vanhetessaan.

      Poista