18. elokuuta 2015

Kesä tarjottimella! - vadelmabrowniet viimeisen lomapäivän kunniaksi

Miehen kesäloma meni melkein täysin työn merkeissä. Loman alussa käytiin toki mökkeilemässä serkkuni sukulaisten mökillä ja siitä suunnattiin Särkänniemeen, mutta muuten aika kului kotona ahertaen. Miehen vuorotyön takia arkisin ei kauheasti ole aikaa tahi energiaa tuvan kunnostustöihin, joten lomalla mies yrittää raataa sen minkä ehtii. Yritin toki välillä vihjailla, että voisiko välillä ottaa vähän rennommin, mutta ei se mitään auttanut. 

Sunnuntaina houkuttelin miehen hetkeksi istahtamaan pihan perällä kasvavan vaahteran alle nauttimaan kupposesta kahvia ja palasta vadelmabrownieta. Viimeiset vanhat vadelmat on viimein käytetty ja uusia kasvaa hurjaa tahtia. Ohje näihin pieniin herkkupaloihin on löytynyt vanhasta Pirkasta






Vadelmabrowniet

100 g taloussuklaata
1 ps (150 g) hasselpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
200 g vadelmia (pakaste)

  Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen sulatetun rasvan kanssa. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle (noin 30 x 36 cm). Ripottele pinnalle vadelmat, suklaa- ja pähkinärouhe.
 Paista levyä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa levy täysin jäähtyneenä neliöiksi. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa, vaikka hyvää on ilmankin.





Niin joo. Dansukkerin ja Ruoka.fi:n järjestämän mansikkahillokilpailun äänestys on alkanut! Äänestää voit 9.9. saakka ja samalla voit osallistua Kokkipuodin lahjakortin arvontaan. Kääpiölinna on mukana rosépippurisella suklaa-mansikkahillolla, josta löytyy myös kunnon loraus Cointreauta. Äänestämään pääset tästä




Äiti oli viime viikolla muutaman päivän meillä ja silloin hillo pääsi testiin kermavaahdon ja pannukakun kera. Voin vannoa, että toimii!

6 kommenttia:

  1. Nam, onpa taas ihanan näköistä.:) Vadelma on kyllä niin ihana marja.:) Herkulliselta kuulostaa kyllä tuo hillokin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän se on :) Meillä alkaa vaan pakastin olla täynnä, eikä sato tunnu hupenevan ollenkaan.

      Poista
  2. Nam... tuli nälkä ja pitää lähteä kauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nälkäisenä kaupassa käynti on vaarallista. Ainakin mulle :) Haluan mukamas aivan kaiken!

      Poista
  3. Ihanalta kuulostaa tuo brownie ja entäs tuo hillo! NAM! Sitä on varmaan pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Se on tosi jännää, sillä jokainen lusikallinen maistuu hieman erilaiselle, riippuen siitä osuuko lusikkaan mansikkaa, rosépippuria vai suklaata. Ja yhdessä kermavaahdon kanssa on aivan huippua.

      Poista