16. syyskuuta 2015

All in one! - helppo ja nopea jauhelihapannupasta

Jokin aika taapäin blogeissa pyöri erilaisia pannupastojen ohjeita. Jo silloin ajattelin, että tuossapa on loistava, pikainen arkiruoka, mutta jotenkin kyseisen ruoan testaaminen vaan jäi. Kun eilen taas tuskailin, että mitähän sitä lapsille ja miehelle syöttäisi, muistui kyseinen ruoka mieleen. Ei muuta kuin kaapin sisältöjä kaivelemaan, josko niistä jonkinmoisen pannupastan saisi aikaiseksi. 

Suurin osa näkemistäni ohjeista on ollut varsin kasvisvoittoisia, joskin vinkkinä on ollut, että kypsentämisen loppupuolella sekaan voisi heittää jotain proteiinipitoista. Koska mies ei kasvisruoan voimalla jaksa töitä tehdä ja ainoa järjellinen kaapista löytyvä vaihtoehto oli jauheliha, oli lopputuloksena jauheliha-kesäkurpitsapannupasta. Eihän tämä mitään gurmeeta ole, mutta varsin täyttävää ja ihan syötävää. Paistoin jauhelihan ensin ja lisäilin muut ainekset ruskistetun jauhelihan joukkoon. Spagetit oli pakko laittaa keskeltä kahtia, jotta mahtuivat paremmin pannulle. Tämän ruoan valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana ja varioida voi mielensä mukaan.




Jauhelihapannupasta

250 g täysjyväspagettia
400 g jauhelihaa
suolaa
pippuria
tilkka öljyä
1 sipuli
2 suurta valkosipulinkynttä
½ kesäkurpitsaa
1 prk (70g) tomaattipyreetä
1 chili
7 dl vettä
oreganoa
suolaa
Päälle:
pieni pala fetaa
basilikanlehtiä

  Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Lisää pannulle ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. 
  Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa, tomaattipyree, hienonnettu chili, spagetti, oregano ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, tai kunnes spagetti on kypsää. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle murennettua fetaa ja basilikanlehtiä. Pasta Rossa-mausteseos kruunaa annoksen. 




4 kommenttia: