14. lokakuuta 2015

Hyvää syntymättömyyspäivää sulle J ♥ Kakkuja viikonlopun juhlilta!

Viikonloppuna juhlittiin upean naisen viimeisiä päiviä 49-vuotiaana. Aivan ihana syy juhlaan, vai mitä? ♥ Uutta vuosikymmentä voi juhlia vielä monta kertaa, joten mun mielestä oli loistava idea juhlia sitä mikä oli jäämässä taakse. Onnea vielä sylin täydeltä, Johanna! ♥

Meidän osalta juhlat sujuivat varsin rauhallisesti, sillä seuraavana aamuna täytyi kuskata tyttöä bussille ennen kuutta. Neiti kun on tällä hetkellä Espanjan lämmössä jalkapallojoukkueen kanssa. Pakko oli pysytellä ajokunnossa ja lähteä ajoissa kotiin nukkumaan. Mutta se mitä ehdittiin juhlissa olla, niin kivaa oli!

Sain tehdä juhliin tarjottavaksi pari voileipäkakkua ja yhden täytekakun. Täytekakusta toivottiin niin suklaista kuin mahdollista, joten tein sen sitten samalla ohjeella kuin oman synttärikakkunikin. Pohjasta tosin tein aavistuksen suuremman ja täytettäkin tuli vähän reilummin. Täytteeseen tulevan suklaan sulatin kokonaan ja kermaa laitoin desin verran enemmän. Näin täytettä tuli just sopivasti.

Päällä olevat koristeet tein valkosuklaamassan ja sokerimassan sekoituksesta. Kakun kuorruttaminen vastusti taas oikein huolella, enkä ollut tyytyväinen lopputulokseen. Päälle tullut suklaaganache oli liian paksua ja jähmettyi aivan liian nopeasti. Senpä vuoksi ensimmäinen suklaakerros jäi tosi rumaksi. Onneksi kermaa ja suklaata löytyi vielä, joten tein sitten toisen kerroksen päälle. Ei sekään nätti ollut, mutta sai luvan kelvata. Mun olisi tehnyt mieli hakea kaupasta lisää kermaa ja pursottaa nuo reunat, mutta päivänsankari ei antanut mulle lupaa moiseen.




Voileipäkakut tein jälleen kerran vanhojen ohjeiden mukaan. Savulohikakun lohitäytteen tein tuplaten ja Realia laitoin yhden kerroksen lisää. Realia kului 7-8/kerros, paahtoleipää 6/kerros.





Kinkkukakun kurkkusalaattitäytteestä vaihdoin majoneesin tuorejuustoon. Paahtoleipiä meni 6/kerros. Päällä olevan tuorejuuston jatkoin desillä vaahdotettua kermaa.





Kakkuja ei kuulemma montaa palaa jäänyt seuraavalle päivälle, joten ilmeisesti kelpasivat. :) Kuvat on taas napattu hät' hätää ennen kakkujen noutoa. 




Tuota valkosuklaamassaa oon kokeillut tehdä kerran aiemminkin, mutta silloin se ei oikein onnistunut. Hieman hirvitti testata uudelleen, mutta onneksi kokeilin, sillä tällä kertaa massa toimi kuten pitikin. Ohjeen massaan löysin Suklaapossun blogista. Koristeet eivät ehtineet kuivaa kunnolla, mutta onneksi pysyivät kasassa. Koristeiden päälle on suihkautettu ihan pikkuisen helmiäis- ja kultasprayta. Maultaan valkosuklaamassa voittaa sokerimassan mennen tullen!


Muotoiltava valkosuklaamassa 

200 g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
n. 2 dl tomusokeria
(pastavärejä
Wiltonin valkaisuainetta)

  Sulata suklaa mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää tomusokeri ja vaivaa massaa käsin muutama minuutti. Joukkoon kannattaa sekoittaa haluamasi väriaineet jo tässä vaiheessa, niin massaa tulee ikäänkuin huomaamatta vaivattua samalla ja jatkokäsittely helpottuu. 
  Mikäli massasta alkaa vaivatessa erottua rasvaa, lisää joukkoon hieman tomusokeria. Tee lopulta massasta pallo, ripottele kulhon pohjalle hieman tomusokeria ja laita pallo siihen. Tomusokeri estää massan jämähtämisen kulhoon kiinni. Peitä kulho kelmulla tai foliolla. Anna valkosuklaamassan olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  Pehmitä massa käsissä vaivaten. Sekoita halutessasi joukkoon sokerimassaa. Valmista haluamasi koristeet. Massaa voi käyttää myös kakun kuorruttamiseen.
  Yli jääneen massan käärin tiivisti tuorekelmuun ja laitoin vielä minigrip-pussiin. Säilynee siinä ainakin jonkin aikaa, joskin vaatii hieman pehmittämistä käsissä ennen käyttöä. 

Käykäähän osallistumassa Kätevä&Tekevä-messujen lippuarvontaan! Messut pidetään Lahdessa reilun kahden viikon päästä. Arvontaan pääset tästä.

4 kommenttia:

  1. Ah nuo ruusut on täydelliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tike! Kerrankin nuo onnistuivat niin hyvin, että itsekin olen tyytyväinen. Muutenkin tuo valkosuklaamassa oli mukavaa käsiteltävää.

      Poista
  2. Ihania leipomuksia! Mua kiinnostaa myös tuo valkosuklaamassa, en ole saanut aikaiseks kokeilla. En kyllä edes tiennyt, että siitä saa noin hienoja koristeitakin tehtyä! Jotenkin olin luulossa, että sillä voi vain päällystää kakkuja. Ihan pakko sitä on testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Kannattaa kokeilla tuota massaa. Mä tosiaan laitoin pienen nokon valkoista sokerimassaa mukaan, enkä tiedä kuinka hyvin tuo toimii koristeisiin sellaisenaan. Mulla jäi tuota massaa vielä vähän ja kunhan ehdin, kokeilen tehdä siitäkin jotain koristeita.

      Poista