10. helmikuuta 2016

Friggs riisikakut tomaattitahnalla, salaattijuustolla ja basilikalla

Jahas. Olisiko se sitten välipalan aika? Ruoka.fi-sivulta voit käydä kurkkaamassa, mitä kaikkea voi tehdä välipalaksi Friggs-riisikakuista. Ei sillä, riisikakut pelkästäänkin on aika koukuttavaa kamaa. Vaikka kuinka kuvittelisi syövänsä vain yhden, huomaa tuhonneensa huomaamatta aika monta. Näin käy ainakin mulle. 

Nyt olisi siis aika äänestää parasta välipalareseptiä ja samalla voit osallistua 100 euron lahjakortin arvontaan. Kääpiölinna on kilpailussa mukana kreikkalaishenkisillä riisikakuilla. Idea näihin tuli yhdestä voileipäkakusta, tai oikeastaan sen tomaattisesta täytteestä. Tuo täyte on niin suussasulavaa, että oli aivan pakko kokeilla sitä myös riisikakkujen kanssa. Eihän tuo kermaa ja tuorejuustoa tihkuva tahna ole paras mahdollinen juttu välipalaksi, mutta eipä niitä joka päivä tarvitse syödä. Jos ainekset yhtään houkuttaa, tätä kannattaa kokeilla! Valmistamiseenkaan ei montaa minuuttia mene. 




Kreikkalaishenkiset Friggs riisikakut

Friggs riisikakkuja hampunsiemen & mustapippuri tai 
chiansiemen & merisuola
Päälle:
100 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 tomaattia
1 salottisipuli
muutama lehti tuoretta basilikaa
mustapippuria
ripaus suolaa halutessa
Koristeeksi:
muutama kuutio salaattijuustoa tai fetaa
miniluumutomaatteja
basilikaa

  Hienonna salottisipuli. Halkaise tomaatit, poista siemenet esim. pikkulusikalla ja kuutio tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna muutama basilikanlehti.
  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon tomaatit, sipulit ja basilika. Mausta maun mukaan mustapippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa.
  Levitä seos riisikakuille, murustele pinnalle salaattijuusto- tai fetakuutio ja koristele basilikalla sekä miniluumutomaatilla.
  Halutessasi voit koota välipalan myös lasiin. Murustele pohjalle riisikakkua, levitä päälle tomaattitahnaa. Tee toinen kerros samoin. Viimeistele annos juustomurulla, miniluumutomaatilla sekä basilikalla.
  Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti