22. helmikuuta 2016

Helppo banaani-suklaakakku

Nyt löytyi ihanan helppo banaanikakun ohje. Tässä ei sähkövatkainta tarvitse, mutta keittiövaaka on avuksi, sillä ohjeessa ainekset on mitattu grammoina. Kakkua tehdessä mittailin ainesmäärät deseissä, mutta kun en niitä laittanut ylös, niin enhän minä niitä enää muista. Toki saat laskettua ne itsekin. Kakku oli ihanan mehevä, mutta mun makuun olisi saanut olla aavistuksen makeampi. Kelpo kakku silti. Tässä ohjetta kirjoitellessa tajusin, että unohdin taikinasta leivinjauheen. No, valtavaksi tuo kohosi pelkän soodankin voimalla, joten ei siinä niin suurta vahinkoa päässyt tapahtumaan. Ohje kakkuun löytyi ihastuttavasta "Maalaiskokin keittiössä"-kirjasta. 




Suklaa-banaanikakku

115 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
300 g vehnäjauhoja
40 g tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta (unohdin)
1 tl soodaa 
3 banaania (kuorittuna yhteensä n. 300 g)
150 g sokeria
3 keskikokoista kananmunaa rakenne rikottuna
175 g suklaata rouhittuna
Päälle halutessa:
muutama pala tummaa suklaata
kakkukoristeita
Vuokaan:
voita

  Kuumenna uuni 190-asteiseksi (kiertoilma 170-asteiseksi). Voitele iso leipävuoka. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja sooda suureen kulhoon.
  Yhdistä soseutetut banaanit, sokeri, kananmunat ja voi ja sekoita puuhaarukalla. Sekoita varovasti jauhoseokseen. Lisää vielä rouhittu suklaa. 
  Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 40-55 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn varrastikkuun ei enää tartu mitään. Anna jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten ritilälle. Kakku säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti