17. helmikuuta 2016

Helppo ja herkullinen Nasi goreng

Varsin positiivista. Kerrankin onnistuin tekemään ruokaa, josta molemmat muksut tykkäsivät. Vähän kyllä epäilin, miten tämän kanssa käy, mutta kummasti kelpasi. Joko ruoka oli hyvää tai sitten mulla oli vain nälkäisiä ipanoita. 

Nasi Goreng on maukas, helppo ja melko nopsa ruoka valmistaa. Lisukkeet tapaan tarjota erikseen, jolloin jokainen ruokailija saa laittaa päälle sitä mistä tykkää. Minä ja tyttö ollaan persoja katkaravuille, kun taas perheen miespuoliset eivät niistä piittaa. Sen sijaan kaikki ruoat, joihin laitan suolapähkinöitä, kelpaa pikkumiehelle. Tähän ruokaan on muuten helppo hukata edelliseltä päivältä jääneet riisit, kunhan vaan kuumentaa ruokaa vähän kauemmin riisin lisäämisen jälkeen. 




Nasi Goreng

2 dl keittämätöntä riisiä
300 g porsaan fileesuikaleita
2 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
1 iso sipuli
½-1 punaista paprikaa
pieni pala (n. 200g) valkokaalta
½-1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 rkl soijaa
2 isoa valkosipulinkynttä
Lisäksi:
kuorittuja katkarapuja
ananaspaloja
kookoshiutaleita
suolapähkinöitä
sambal oelekia
Munakas:
2 kananmunaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa

  Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoan valmistamista. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. 
  Kuumenna öljy padassa tai isossa kasarissa. Ruskista lihasuikaleet. Mausta suikaleet currytahnalla. Lisää pataan hienonnettu sipuli, suikaloitu paprika sekä kaali. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon soija sekä hienonnettu valkosipuli. Hauduta hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita keitetty riisi pataan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  Riko munien rakenne ja lisää joukkoon vesi sekä pikkuripaus suolaa. Kuumenna pieni paistinpannu, lisää tilkka öljyä ja kypsennä munakas.  Leikkaa valmis munakas ohuiksi suikaleiksi.
  Tarjoa ruoka ananaspalojen, katkarapujen, pähkinöiden, kookoshiutaleiden, munakassuikaleiden sekä sambal oelekin kera.






4 kommenttia:

  1. Sulla tulee nyt niin paljon näitä ihanan "eksoottisia" reseptejä. Tämänkin pistän kyllä talteen, samoin kun sen maapähkinäbroilerin. Molempia haluan testata!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on selkeästi joku pähkinäkausi meneillään, kun joka ruokaan täytyy laittaa jotain pähkinöitä. Tai sitten syön niitä muuten vaan suoraan pussista. :D Kokeile ihmeessä tätäkin, on ihan kiva ruoka.

      Poista
  2. Mulla on ollut tämä kokeilulistalla jo aika kauan, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Näyttää kyllä herkulliselta, jospa minäkin saisin otettua tämän pian ohjelmaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on mukavan nopea ruoka, etenkin jos sattuu olemaan valmiiksi keitettyä riisiä kaapissa.

      Poista