3. helmikuuta 2016

Salaattijuustolla maustettu jauheliha-perunalaatikko

Välillä iskee melkoinen epätoivo arkiruokien suhteen. Tuntuu, että pyöritän taas samoja ruokia päivästä ja viikosta toiseen, enkä tahdo keksiä oikein mitään uutta. Ruokalistakin jäi tältä viikolta tekemättä. Mukamas oli sunnuntaina niin kiire, etten ehtinyt istua tunniksi pöydän ääreen menua suunnittelemaan. Tämä viikko on muutenkin aika kiirus, joten täytyy tehdä joko isoja annoksia tai suosia pikaisia ruokia. Äiti tulee meille huomenna ja viikonloppuna olisi tiedossa kummitytön synttärit. Jotain kivaakin on siis tiedossa.

Eilen oli onneksi vähän enemmän aikaa, joten tein ison annoksen jauheliha-perunalaatikkoa. Ruoka syntyi vähän sen mukaan, mitä kotoa sattui löytymään. Ei tämä mitenkään erikoista ole, mutta ihan hyvä ruoka silti. Salaattijuusto tuo tähän oman kivan lisänsä.




Jauheliha-perunalaatikko

n. 1,3kg perunaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
½ tlk salaattijuustokuutioita
1 tl suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 tl oreganoa
½-1 tl basilikaa
Munamaito:
6-7 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa

  Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha, lisää ruskistamisen loppupuolella sipulit sekä valkosipulit ja anna niiden kuullottua hetken. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla, paprikajauheella, oreganolla ja basilikalla.
  Lado voideltuun vuokaan kolmannes perunaviipaleista. Levitä päälle puolet jauhelihasta sekä salaattijuustokuutioista. Tee toinen kerros samoin. Levitä päälle vielä loput perunat. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita maito joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Kaada munamaito vuokaan.
  Kypsennä perunalaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 1-1½ tuntia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla tai foliopalalla.



2 kommenttia:

  1. Sama homma täällä!! Omat haasteensa tuohon soppaan tuo vielä mun ruokarajoitukset. Nyt olen vaan tehnyt kylmästi niin, että teen yhtä ruokaa ja isäntä hakekoon muuta ruokaa sit kaupasta jos ei kelpaa.
    Jauheliha-perunalaatikko on kyllä hyväääää!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ruokarajoitukset on kyllä harmillisia. Mutta jos niistä on apua, niin ehkä sen kestää. Tärkeintä, että sulla on hyvä olla. ♥

      Poista