18. helmikuuta 2016

Thaimaalainen katkarapusalaatti

Terveisiä sairastuvalta. Juuri eilen kehua repostelin, kuinka kaikki räkätaudit on kiertäneet meidän perheen viime aikoina kaukaa. Siinä kohtaa olisi pitänyt olla hiljaa, sillä nyt on pikkumies kipeä. Yskii minkä ehtii ja lisäksi on kuumeessa. Kunpa ei vaan tarttuisi muihin, sillä tytön pitäisi lähteä huomenna Tampereelle entisen hoitotätinsä luo. Minäkään en flunssaa haluaisi, sillä vihdoin ja viimein tuli aika kuntoutukseen. Sairaalaan pääsen reilun viikon päästä. Mutta eihän sille sitten mitään voi, jos tauti on tullakseen. 

Eiliseltä ruoalta jäi pakastimeen katkarapuja, joten päätin vihdoin testata yhtä salaattiohjetta. Salaattiohje löytyy ensimmäisestä keräämästäni ruokaohjemapista, eli liki 20 vuotta tuo ohje on odottanut testaamista. Ainesmääriä en kauhean tarkkaan tuijotellut, vaan heittelin kurkkua ja salaattia lautaselle sen verran mikä hyvältä tuntui. Lisäksi lisäsin salaattiin suolapähkinöitä. Salaatti oli maultaan aika mieto, mutta lounaana toimi vallan mainiosti. Parasta oli ehdottomasti currytahnalta maistuivat katkaravut.




Thaimaalainen katkarapusalaatti

n. 200 g kuorittuja katkarapuja
2 rkl maapähkinäöljyä
½-1 tl punaista currytahnaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl sitruuna- tai limemehua
ripaus ruokokidesokeria
tuoretta minttua
1 sipuli 
kevätsipulia
salaatinlehtiä 
kurkkua
suolapähkinöitä halutessa

  Leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kypsennä sipulirenkaita hetki. Suikaloi salaatti ja pala kurkkua. Hienonna kevätsipulit.
  Kuumenna loppu öljy paistinpannulla tai wokissa. Lisää currytahna sekä valkosipulimurska ja kypsennä hetki. Lisää sitruunamehu ja ripaus sokeria. Lisää katkaravut ja kuumenna ne nopeasti. 
  Asettele salaatti, mintunlehdet, sipulirenkaat, kurkkuviipaleet sekä hienonnettu kevätsipuli tarjoiluvadille. Nosta päälle lämpimät katkaravut. Ripottele halutessasi päälle suolapähkinöitä.



2 kommenttia:

  1. Voi ei... :( Pikkumiehelle pikaista paranemista! ♥ Toivotaan että tauti ei tartu teihin muihin. Ja ihan mahtavaa että pääset sinne kuntoutukseen!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kurjaa katsella tuota pientä, räkäistä poikaa. :( Kunpa tosiaan paranisi pian. Onneksi mä en kovin usein noita flunssia saa, joten jospa tälläkin kertaa tuolta säästyisin.

      Poista