16. helmikuuta 2016

Tosi tumma suklaakakku

Meillä ystävänpäivä oli kuten mikä tahansa sunnuntai. En tiedä muistiko edes kukaan mikä päivä oli. Anteeksi siis ystävät, etten teitä tuona päivänä muistanut mitenkään. Mielessä olette kuitenkin lähes päivittäin. ♥ 

Tänään saan yhden tärkeän ihmisen kylään ja sen kunniaksi leivoin suklaakakun. Nimensä mukaan tämä on todella tumman suklainen, eikä kovin makea. Kakku kaipaisi kaveriksi joko kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, mutta niitä ei nyt sattunut löytymään. Koostumukseltaan kakku on mukavan mehevä, eikä valmistaminenkaan ole kovin vaikeaa. Vähän väriä kakkuun sai valkosuklaalla ja pikkumiehen kakun päälle asettelemilla sydämillä.

Ohjeen tähän kakkuun olen kopsannut noin 20 vuotta sitten jostain lehdestä, enkä tietenkään muista että mistä. 





Tosi tumma suklaakakku

200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
½ tl suolaa
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
1 tlk kermaviiliä
2 rkl maitoa
Vuokaan:
margariinia
tummaa kaakaojauhetta
Päälle halutessa:
muutama pala valkosuklaata sulatettuna

  Voitele rengasvuoka ja jauhota tummalla kaakaolla. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, suola, kaakao ja vaniljasokeri. Ohenna kermaviili maidolla. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja ohennettua kermaviiliä.
  Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Koristele kakku halutessasi valkosuklaalla. Tarjoile  kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.



2 kommenttia:

  1. Ei meilläkään ystävänpäivää juhlistettu mitenkään. No äiti tietenkin ♥ muisti ystävänpäivälahjalla.
    Se on vähän sama kuin isänpäivät ja äitienpäivät, että mielestäni niitä rakkaita voi muistaa useamminkin kuin vain kerran vuodessa!! :)

    VastaaPoista