11. huhtikuuta 2016

Aurajuustoinen liha-tattipata

Viikonloppuna tehty liha-tattipata on kaikkea muuta kuin kaunis ruoka, mutta niin hyvää! Siis jos sattuu tykkäämään lihasta, sienistä ja aurajuustosta. Ohje on alunperin Pirkasta poimittu, mutta muuttelin sitä hieman ainesmäärien osalta. Persiljaa en tällä kertaa laittanut, sillä ikkunalaudalla majaillut persilja näytti niin nuukahtaneelta ja elämäänsä kyllästyneeltä, ettei siitä ollut enää ruokaa maustamaan. Vähän syksyinenhän tämä ruoka on, mutta väliäkös sillä. 




Liha-tattipata

25 g kuivattuja herkkutatteja
n. 3dl vettä
n. 500-600 g naudan suikalepaistia
2rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1-2 laakerinlehteä
1-2 isoa sipulia
2-3 porkkanaa
½ pkt (á 170g) aurajuustoa
½ tl viherpippureita
1-1½ dl ruokakermaa
(1-2 tl vehnäjauhoja)
persiljaa 

  Paloittele sieniä hieman käsin ja liota niitä 3 dl:ssa vettä 30-60 minuuttia. Voit myös hienontaa sienet liottamisen jälkeen.
  Ruskista lihat useassa erässä rasvassa ja siirrä pataan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Kaada joukkoon sienet liemineen. Kuori ja paloittele sipulit sekä porkkanat. Lisää kasvikset pataan.
  Hauduta kannen alla liedellä noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon sinihomejuusto ja huhmaressa hienonnetut viherpippurit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
  Kaada kerma pataan ja kuumenna. (Voit suurustaa padan tarvittaessa. Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos pataan samalla sekoittaen. Keitä pari minuuttia.) Hienonna pinnalle persiljaa.
  Tarjoa liha-tattipadan kanssa perunoita tai perunamuusia, marjahyytelöä ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti