12. huhtikuuta 2016

Lempeät kolmen sipulin broilerimurekepihvit kurkkudipin kera

Innosta hihkuen tein eilen pitkästä aikaa pihvejä broilerin jauhelihasta. Olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, mutta kuten niin usein ennenkin, turhaa intoilin. En muistanut, ettei tyttö voi sietää broilerin jauhelihaa missään muodossa ja poika ei taas piittaa mistään. Ihan sama mitä lautaselle laittaa, kun mikään ei ole hyvää. Jonkun mielestä voin olla aika natsi tässä kohtaa, mutta periaate on, että jos ei kelpaa, niin olkoot syömättä. Muutakaan ei ole, eikä tule. Jos ruoka ei maistu, on välipalatkin kielletty. Hyvin nuo näyttää hengissä pysyvän ja kummasti ruoka alkaa taas maistumaan, kun on oikeasti nälkä. 




Kolmen sipulin broilerimurekepihvit

400 g broilerin jauhelihaa
1 dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
1 dl korppujauhoja
2 salottisipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl currya
mustapippuria
2-3 rkl ruohosipulia
öljyä paistamiseen

  Laita korppujauhot, majoneesi sekä kermaviili kulhoon. Sekoita ja anna turvota hetken. Hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki tilkassa öljyä. Lisää korppujauhoseokseen loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Muotoile taikinasta pieniä pihvejä kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. 
  Tarjoa vaikka lohkoperunoiden ja kurkkukastikkeen kera. 




Kurkkudipin suolan kanssa kannattaa olla hieman varovainen. Omastani tuli aavistuksen liian suolaista, kun en ottanut huomioon kurkkuun lisäämääni suolaa. Maistele siis tarkkaan ja mausta oman maun mukaan.

Kurkkudippi

1/4 kurkkua
2 dl kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl hunajaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

  Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja ripottele päälle hieman suolaa. Nosta siivilä esim. kulhon päälle ja anna olla vartin verran.
  Hienonna tai murskaa valkosipuli. Sekoita kermaviilin joukkoon valutettu kurkkuraaste, valkosipuli ja mausteet. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia. 



4 kommenttia:

  1. Ja taas näyttää niin herkulliselta että. Itselläni on ruuanlaitto into ihan alamaissa näin keväällä. Josko grillikausi sitten piristäisi uusiin ja laajempiin ruuanlaitto tuokioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ♥ Innostuksen puutetta on ollut havaittavissa täälläkin, mutta josko se tosiaan grillikauden myötä taas palaisi. Tosin grillaillessa mun vastuulla on lähinnä esivalmistelut, mies hoitaa loput. Tiedä sitten, pääseekö siinä yhtään sen helpomalla kuin muuten kokatessa.

      Poista
  2. Näyttää kyllä niin herkulta! Mä karppailen ja välillä on hieman haastavaa keksiä mitähän sitä tällä kertaa söisi.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä karppaukseen! Joskus on käynyt mielessä, josko kanssa kokeilisi, mutta oon niin perso kaikelle hyvälle, että se on sitten jäänyt. Ehkä tällä ikää saa jo olla vähän pyöreä. :D

      Poista