24. huhtikuuta 2016

Maukasta ananaspossua kookoskastikkeessa

Pojan jalkapallotreenit painaa päälle, joten mennään suoraan asiaan. Viikolla kaivoin pitkästä aikaa ihanan Curryruoat-kirjan hyllystä ja sen innoittamana syntyi nopea ja herkullinen kookoskastikkeessa muhinut ananaspossu. Tällaiset curryruoat tuntuu meidän perheessä kelpaavan kaikille, joten siksipä näihin tulee turvauduttua aika usein. Eikä tuo nopea valmistuminen ole pahitteeksi. Tuoreen ananaksen jouduin tällä kertaa korvaavaan tölkkiversiolla, mutta hyvää tuosta tuli noinkin. 




Ananaspossua kookoskastikkeessa

½ ananasta tai 2 tlk ananaspaloja mehussa
2 kaffirlimelehteä (tai 1 tl kuivattua, hienonnettua)
1 tlk (400ml) kookosmaitoa
1-2 rkl punaista currytahnaa
400 g possun sisäfileetä
1 rkl kalakastiketta
1 tl palmu- tai ruokokidesokeria
1 tl tamarinditahnaa
Koristeluun:
1 punainen chili
korianteria tai persiljaa

  Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna. Jos käytät tuoreita kaffirlimelehtiä, pese ja kuivaa lehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori tuore ananas, poista kova keskiosa ja paloittele, tai valuta säilykeananaksista mehu pois.
  Kuori kookosmaidosta kermainen pintakerros ja keitä sitä kattilassa muutama minuutti. Lisää currytahna ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.
  Viipaloi porsaanfilee ohuelti ja sekoita kookoskerman joukkoon. Lisää kalakastike, sokeri ja tamarinditahna. Kypsennä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes liha alkaa kypsyä.
  Lisää loput kookosmaidosta sekä limetinlehdet ja kiehauta. Sekoita joukkoon ananaspalat. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on läpikotaisin kypsää. Sisäfilee kypsyy nopeasti. 
  Koristele hienonnetulla chilillä sekä korianterilla tai persiljalla. Tarjoa basmatiriisin kera. 


Sitte vielä tällaista mukavaa asiaa! Hakuaikaa SOblogeihin on vielä tovi jäljellä! Jos asia kiinnostaa, käy jättämässä hakemus SOblogien Facebook-sivulla. Olisi kiva saada juuri sinut mukaan. ♥




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti