5. toukokuuta 2016

One donut a day, and everything's gonna be okay! - helpot uunidonitsit suklaakuorrutteella

Tuossa vapun aikoihin löysin aivan sattumalta kaupasta donitsipellin. Synttärikorttia menin muka hakemaan ja donitsipellin kanssa marssin kaupasta ulos. En vain voinut jättää peltiä sinne leivontatarvikehyllyyn, kun niin yksinään siinä majaili. Heti en ehtinyt peltiä testaamaan, mutta nyt tuo on vihdoin koeajettu. Kaapista löytyy toki donitsikonekin, mutta jotenkin tuo pelti oli mukavampi käyttää. Lisäksi pellillä tehdyt donitsit ovat aavistuksen isompia. 




Donitsit tein tällä kertaa Emma Iivanaisen ohjetta mukaellen. Tavallisen sokerin vaihdoin ruokosokeriin, kun sitä sattui kaapista löytymään ja siitä enemmän tykkään. Osan donitseista kuorrutin maitosuklaalla, osan valkosuklaalla. 




Mies moitti, että suklaa vei turhankin paljon huomiota itse donitsista, mutta me muut tykättiin näistä tosi paljon. Koostumus on ihanan pehmoinen ja maku hyvä. Lisäksi näiden valmistaminen on oikeasti todella helppoa! Jos donitsipelti kaapista löytyy, niin kannattaa kokeilla! 

Helpot donitsit donitsipellillä
(12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria tai tavallista sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1  kananmuna
1 ½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
Voiteluun:
50 g voita
Kuorrutus:
100 g maitosuklaata
vajaa 100 g valkosuklaata
Koristeluun:
nonparelleja
suklaata

  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 12 donitsin donitsipelti. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Pursota tai nostele taikina kahdella lusikalla pellille. Täytä kolot noin puoleen väliin saakka. 
  Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Sulata voi mikrossa ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. 
  Sulata suklaat varovasti mikrossa omissa kulhoissaan. Kasta donitsit suklaaseen ja koristele nonparelleilla ja/tai suklaaraidoilla. 




2 kommenttia:

  1. Heippa taas, täällä ollaan back to business! :D ♥
    Nyt huudan HEP - multa löytyy donitsipelti, mutta en ole sitä vielä testannut! Täytyypä laittaa tää sun ohje ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun ootte reissusta selvinneet! Täytyy käydä uppoutumassa sun reissukuulumisiin huomenna, kun saan hetken olla yksin kotona.

      Mä tein tänään jo toisen satsin. Ovat niin ihanan helppoja ja hyviä. Kannattaa kokeilla!

      Poista