29. elokuuta 2016

Pikachu, I choose you! - Pokemon-kakku mansikka-suklaatäytteellä

Yksi viikonlopun kakuista oli pokepallokakku Pikachun kera. Kakku meni hyvän ystäväni tyttärelle. Siitä lähtien, kun Pokemonit nousivat taas suosioon, olen haaveillut pokepallokakun tekemisestä. Periaatteessa varsin simppeli kakku tehdä ja silti aika söpö. Pikachun tein hyvissä ajoin sokerimassasta, jotta se ehti kuivaa kunnolla. Mun Pikachu on ollut kyllä ruoka-aikana kotona, ainakin jos ulkoista olemusta tarkastelee, mutta suotakoot se anteeksi.


Kakusta tein gluteenittoman ja laktoosittoman. Pohjan ohjeen kävin nappaamassa Mantan kyökistä ja paistoin sen puolipallon muotoisessa vuoassa. Jos sellaista vuokaa ei löydy, voit tehdä tavallisen pohjan ja täyttövaiheessa muotoilla kakkua puolipallon muotoon. Laita silloin keskelle enemmän täytettä, muotoile tarvittaessa veitsellä ja muotoile kakkua vielä tiukkaan vedetyn kelmun avulla. Tai voit tehdä pohjan kääretorttulevyistä ja koota kakun kelmulla vuorattuun kulhoon.

Täytteenä on tuttu mansikka-suklaatäyte, joka on yleensä ollut muksujen mieleen. Samainen täyte löytyy mm. Frozen-kakusta. Kermaa laitoin tosin reilu kolme desiä ja makeutin täytteen mansikkatomusokerilla. Päällä olevan sokerimassan alta löytyy mansikkakreemi. Kreemiä tein linkin takana olevan ohjeen mukaan, mutta kaksinkertaistin annoksen. Kakun kostutukseen käytin jaffaa.



Koska kreemin ja täytteen ohje jo löytyy, laitan tähän vain gluteenittoman pohjan ohjeen. Pohjasta tuli ihan ok. Aavistuksen höttöinen, mutta ihan hyvän makuinen.


Gluteeniton täytekakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

  Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele puolipallon muotoinen tai tavallinen, n. 24cm:n vuoka. 
  Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, napakaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Nostele jauhot vaahdon kanssa sekaisin. 
  Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 40-50 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla koitettuna kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja. Täytä mielellään vasta seuraavana päivänä.




Lämpimät onnittelut vielä suloiselle päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti