7. elokuuta 2016

Pikainen tonnikalapasta

Viime viikolla ruokalistalta löytyi varsin simppeli tonnikalapasta. En muista mistä lehdestä olen tämän ohjeen ruokaohjemappiin raapustanut, joten paha sanoa kelle kunnia tästä ohjeesta kuuluu. Helppo ja kiva arkiruoka tämä joka tapauksessa oli. 




Tonnikalapasta

1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 porkkanaa
1-2 lehtisellerin vartta
1 kasvisliemikuutio
1 tl soijaa
2 tl oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ dl vettä
(ripaus tavallista suolaa tarvittaessa)
persiljaa tai basilikaa
juustoraastetta halutessa
1 pkt (250g) tuorepastaa

  Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat ja viipaloi sellerinvarret. Valuta tonnikalatölkin liemi paistokasariin. Lisää sipulit ja hauduta niitä hetki. Lisää porkkanaraaste, sellerit sekä kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. 
  Lisää tonnikala, soija, oregano ja yrttisuola. Kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa tuorepastan, juustoraasteen ja yrttien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti