31. elokuuta 2016

Suklaakuppikakkuja hävikkiviikon hengessä ♥

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Siitä intaantuneena olen käynyt (taas kerran) jääkaapin sisältöä vähän tarkemmin läpi ja suunnitellut viikon ruokalistan siten, että saan hyödynnettyä normaalia enemmän kotoa löytyviä aineksia. Tottakai voisi olla vieläkin ahkerampi tuossa hommassa, mutta jokainen aines, jota ei tarvitse heittää pois, on plussaa. Esimerkiksi eilen ruoaksi valmistui keitto makkarapaketin ja perunapussin lopuista, jääkaappiin unohtuneesta purjosta ja kotoa löytyneistä porkkanoista. Kasviksia olisi toki voinut olla muitakin, mutta näillä mentiin, eikä tarvinnut hakea mitään kaupasta.

Viikonlopun kakkujuttujen jäljiltä jääkaapissa oli vielä tilkka kermaa sekä nokko suklaakreemiä, joka aivan huusi alleen suklaamuffinsseja. Pelkkää kreemiä ei syö kyllä pirukaan, mutta kuppikakkukuorrutteena se katoaa taatusti. Hävikin torjuntaa kai tämäkin on. Ajatus oli rouhia taikinan joukkoon vielä suklaatakin, mutta koska avattuja paketteja ei tällä kertaa ollut, niin jätin sen sitten pois.



Suklaakuppikakut
(12-15kpl)

200 g voita
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 rkl kermaa tai maitoa
Suklaakreemi:
200 g voita 
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl maitoa

  Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe siivilän läpi Lisää joukkoon kerma. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
  Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia, tai kunnes ovat tikulla koitettaessa kypsiä. Anna jäähtyä.
  Valmista suklaakreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki ja lisää sitten tomusokeri, kaakaojauhe ja maito. Jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi värillisellä sokerilla tai koristerakeilla ja mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti