1. syyskuuta 2016

Lihapullavuoka ♥

Jospa eilisten herkkujen jälkeen palaisi taas arkiruokien pariin. Lihapullat ovat pyörineet mielessä jo hyvän tovin, joten eilen oli niitä sitten pakko saada. Silläkin uhalla, ettei meidän muksut tykkää yhtään. En oikein ymmärrä mikä kammo molemmilla ipanoilla on jauhelihaa ja etenkin jauhelihapullia kohtaan. Poika tykkää kyllä einespullista, mutta kotitekoiset jättää syömättä. Ihan sama kuka ne lihapullat on tehnyt, mutta jos ne ei ole kaupasta ostettu, niin ei kelpaa. 

Yleensä en lihapulliin valmiita ohjeita käytä, mutta kun sattumalta näin ruokaohjemappeihin raapustetun lihapullavuoan ohjeen, oli sitä sitten testattava. Sen verran kivalta ohje vaikutti. Muuten tämä oli ihan kelpo ruoka, mutta mausteita laittaisin jatkossa enemmän ja maustaisin lihapullat ehkä toisin. Korppujauhot voi halutessaan korvata kuivahtaneella leipäviipaleella. Alkuperäinen ohje on napattu Pirkka-lehdestä




Lihapullavuoka

400 g jauhelihaa 
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1-1½ tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk (n.400g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
mustapippuria
suolaa maun mukaan
ripaus oreganoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 pkt (150 g) mozzarellaa
tuoretta basilikaa

  Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota viitisen minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kulhoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta tanko kostutetun leikkuulaudan päällä. Jaa se 32 osaan. Pyörittele pieniksi lihapyöryköiksi leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  Valmista paistamisen aikana kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää tomaatit ja sekoita. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta kastike ja keitä hiljalleen muutama minuutti. 
  Viipaloi mozzarella. Kaada tomaattikastike pitkänomaiseen uunivuokaan. Ota kypsät lihapullat uunista ja levitä ne vuokaan. Lado päälle mozzarellakiekot. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. (Ellet tee kuten minä ja unohda ruokaa uuniin 10 minuutiksi.) Koristele vuoka tuoreilla basilikan lehdillä.
  Tarjoa esimerkiksi pastan kera.





2 kommenttia:

  1. Minä taas EN VOI SIETÄÄ niitä valmiita lihapalloja (ehkä Kivikylän pullat just ja just menee), mutta itse tehdyt on suurta herkkua. Viskille joskus ostan valmislihapullia herkuiksi ja kauhulla katson kun Late syö niitä kans. Muistutan aina että ne on koiranruokaa ja ihmisille on ihan toisenlaiset lihapullat :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun salainen paheeni on tölkkilihapullat. :D Kukaan muu ei niitä suostu syömään, mutta mä rakastan niitä. :D

      Poista