30. syyskuuta 2016

Tuhti chili-suklaakakku nutellatäytteellä Urtekram-maustehaasteen hengessä

Urtekram ja Ruoka.fi haastoi bloggaajia kehittämään reseptin Urtekram-mausteista. Sinänsä hauska haaste, sillä mausteita käyttäen lopputulos voi olla mitä tahansa! Niin suolaista kuin makeaakin, jälkiruokaa, salaattia tai ihan vaan kunnon mausteista ruokaa. Ruoka.fi-sivulta voit käydä kurkkaamassa kaikki loistava reseptit, äänestää omaa suosikkiasi ja osallistua samalla arvontaan!

Itse halusin kehitellä tuhdin ja jämäkän suklaakakun, josta löytyy hitunen lämpöä ja päältä mukavan mausteisia pähkinöitä. Väliin tuli makea nutellatäyte, päälle suklaaganache. Ainoa hankaluus kakussa oli täytteen pehmeys, joten heti jääkaapista otettuna kakun leikkaamiseen oli paras käyttää varsin terävää veistä, ettei täytteet pursua pois. Jos haluat jämäkämmän täytteen, voit korvata osan kermasta tuorejuustolla tai jämäköittää täytettä liivatteella. Makunsa puolesta tämä oli kyllä aika kiva, eikä kauaa ehtinyt meillä vanhenemaan.





Tuhti chili-suklaakakku nutellatäytteellä ja mausteisilla pähkinöillä

Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½-2 tl chilihiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Täyte:
2½-3 dl vispikermaa
(osan kermasta voi korvata maustamattomalla tuorejuustolla)
2 dl nutellaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Suklaaganache:
75 g tummaa suklaata
75 g vispikermaa
pikku nokare voita
Mausteiset pähkinät:
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl fariinisokeria
vajaa ½ tl kurkumaa
chilihiutaleita
pari kokonaista kardemummaa
tai pikku ripaus rouhittua
½ rkl vettä

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, chilihiutaleet ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos kulhoon. Lisää myös kerma ja rouhittu suklaa. Nostele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 18cm) ja kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää nutella ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Täyte on melko löysää. Jos haluat jämäkämmän täytteen, voit korvata osan kermasta maustamattomalla tuorejuustolla. Lisää se kerman joukkoon samaan aikaan nutellan kanssa. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese pohjan paistamiseen käytetty vuoka ja vuoraa se kelmulla. Kokoa kakku vuokaan. Nosta alimmainen levy vuokaan ja levitä tai pursota puolet täytteestä päälle. Nosta päälle kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Nosta kansilevy päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista pähkinät. Laita pähkinät, sokeri ja mausteet kuivalle pannulle ja kuumenna samalla sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Jos käytät kokonaisia kardemummia, poista kuoret ja käytä siemenet. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle irti toisistaan ja anna jäähtyä.
  Valmista suklaaganache. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon. Metallikulho tuntuu toimivan parhaiten. Kuumenna kerma kuumaksi, mutta älä anna sen kiehahtaa. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä puolisen minuuttia. Lisää pieni nokare voita ja sekoita rauhallisesti, kunnes suklaa on sulanut ja ganache on sileää. Anna ganachen jäähtyä hetki.
  Kaada ganache kakun päälle varoen, aloittaen kakun keskeltä. Koristele maustetuilla pähkinöillä.
  Huom! Koska tuhti suklaapohja on jämäkkää ja täyte pehmeää, käytä leikkaamiseen terävää veistä!




Sitten ihan muuta. Tänään päästiin pojan kanssa sairaalasta kotiin. Tai eilen päästiin jo lomille ja tänään kotiutettiin ihan virallisesti. Tässä nyt sitten tosiaan ihmetellään uutta arkea ja miten tästä eteenpäin. Fiilikset on jo vähän paremmat, joten ehkä tästäkin selvitään. Blogin päivittäminen saattaa olla vähän pitkässä liemessä, mutta kirjoittelen aina, kun siltä tuntuu. 


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä. Jokuaika sitten tein chili-suklaakakun cremebonjourin ohjeella ja voi kauhia: Se chilituorejuusto sisältää sipulia, paprikaa ja tomaattisosetta! No,onneks ei tullut ketää kylään silloin.

    VastaaPoista
  2. Kävin jo äänestämässä kun tämän herkullisen kakun siellä näin! :) Näyttää kyllä ihan superherkulliselta!!
    Tsemppiä uuteen arkeen! ♥ Kohta ette ehkä enää muistakaan, että joskus arki on ollut toisenlaista. Ja onneksi teidän pikkumies on rautaa!! ♥
    Lapset on kyllä niiiiiin ♥

    VastaaPoista