20. marraskuuta 2016

Suklaahippusia ja pienen pojan ristiäiskakku ♥

Naapurissa oli eilen aihetta juhlaan, kun perheen pienimmäinen vietti ristiäisiään. Sain tehdä juhliin niin kakun kuin nimellä varustettuja varvaspikkuleipiä ja aurajuustohyrriäkin. Pikkuleipiä tehdessä tienoon pikkupojat yrittivät kovasti kysellä pienokaisen nimeä, mutta kun kerran lupasin olla hiljaa, niin enhän mä voinut nimeä paljastaa. Pitkästä aikaa kakun leipominen tuntui sujuvan ilman suurempia ongelmia, hämmentävää kyllä! Viime aikoina kun nuo leipomukset on pakanneet mennä pieleen tavalla tai toisella. No, menihän suunnitelmat koristelun suhteen uusiksi, sillä yllättäen tein reunapursotuksista taas turhan runsaat. Näin koristeille jäi vähemmän tilaa kuin olin ensin ajatellut. Kermavaahto onnistui kerrankin hyvin ja pursotusjälki oli ihanan sileää.




Kakkupohja on 7 munan ja tehty punnitusmenetelmällä eli munien paino*0,7 on tarvittavan sokerin sekä jauhojen paino. Jauhoista 70% on vehnäjauhoja ja 30 % perunajauhoja. Pohja on paistettu halkaisijaltaan 26 sentin vuoassa.



Ristiäiskakku pienelle pojalle

7 munan kakkupohja
Kostutus:
Spriteä
Daim-täyte:
3/4 levyä (150g) Maraboun Daim-suklaata
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmatäyte:
250 g vadelmia sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
3-4 rkl tomusokeria
Kuorrutus:
6½-7 dl vispikermaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
Koristeet:
sokerimassaa
koristehelmiä


  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Käytä halkaisijaltaan 26 senttistä vuokaa. 
  Valmista täytteet: Vatkaa vadelmatäytettä varten kerma vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sulaneet vadelmat, vaniljakreemijauhe ja maun mukaan tomusokeria.
  Valmista suklaatäyte sulattamalla ensin suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Jätä se jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto joukkoon.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa paistoon käytetty vuoka kelmulla. Nosta pohjalevy vuokaan ja kostuta. Levitä päälle Daim-täyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle vadelmatäyte. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta. Kääri kakku tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Jos käytät irtopohjavuokaa tai rengasvuokaa, voit koota renkaan avulla kakun suoraan tarjoilualustalle. Anna kakun maustua mieluiten seuraavaan päivään.
  Kumoa kakku alustalle. Lisää kerman joukkoon vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria ja vatkaa kerma vaahdoksi.
  Levitä kakun päälle tasainen/kunnolla peittävä ja kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Pursota reunat ja kakun päällinen haluamallasi tavalla. Nostele päälle koristeet. Koristeiden pohjat on eristetty sulatetulla valkosuklaalla.

Tähän samaan syssyyn voisi kertoilla pari sanaa suklaasta. Goodio tarjosi SObloggaajille maisteltavaksi upeita, käsintehtyjä raakasuklaita. Pakko tunnustaa, että raakasuklaa ei mulle ole kovin tuttu juttu, sillä silloin kun suklaahimo iskee, tulee napattua kaupasta niitä tuttuja, suurten firmojen tuotoksia. Mulla, ja miehellä myös, on paha tapa haalia suklaata pahan päivän varalle, mutta usein ne sitten löytyy meidän karkkilaatikosta muutaman viikon kuluttua yhtä palaa köyhempänä. Kaupassa ei koskaan muista, että onko sitä suklaata kotona vai ei ja sillä niitä sitten kertyykin. Lisäksi meidän suklaamaku on täysin erilainen. Itse pidän enemmän maitosuklaasta, miehelle kolahtaa varsin tummat suklaat. Leivontaan toki käytän useimmiten tummaa suklaata ja kummasti ne miehen suklaalevyt löytää lopulta tiensä johonkin kakkuun. 

Goodion suklaista sain maisteltavaksi sekä 80% että 100% suklaata. Pakko sanoa, että onhan ne aika tymäkkää tavaraa, eikä ihan sellaisenaan kyllä tule syötyä. Mutta voin vain kuvitella, miten loistavasti nämä suklaat sopisivat johonkin suolaiseen ruokaan. Tai johonkin ihanaan kahvikakkuun! Kunhan tämä remppamylläkkä helpottaa, täytyy kehitellä näistä jotain hyvää. Olettaen, ettei mies ehdi näitä syödä ennen sitä.




Goodion suklaiden paketit ovat kerrassaan upeita! Ehdottomasti kuuluu visuaalisuudellaan elintarvikepakkausten kärkikastiin. Toivottavasti tuo ukkokulta ei tätä postausta lue, sillä edellisessä elämässään hän toimi pitkään pakkaussuunnittelijana. 




Sen verran nämä suklaat jäivät kiehtomaan, että pakko on hommata myös vähän pienemmällä prosentilla varustettuja herkkuja. Jos näitä löydät, kokeile ihmeessä sinäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti