18. joulukuuta 2016

Superherkullinen taatelijälkkäri kinuskikastikkeen kera ♥

Voi taivas! Nyt löytyi sellainenkin joulun jälkiruokaherkku, ettei tosikaan! Ihana, mausteinen taatelikakku kinuskikastikkeen kera, ja kun viereen laittoi vielä nokareen vaniljajäätelöä, oli makunautinto täydellinen! Velipoika perheineen oli meillä syömässä ja vaikka jokaisella oli vatsa taatusti täynnä, katosi jälkiruoka parempiin suihin melko nopsaan. Pieni palanen jäi jäljelle, eikä sekään kyllä kauaa meillä vanhene.

Tästä ohjeesta kiitos kuuluu Valiolle. Kerrankin noudatin ohjetta orjallisesti, ja onneksi noudatin, sillä tämä oli vaan niin hyvää! Täyttävää, taatusti lihottavaa, mutta silti jokaisen kalorin arvoinen. Ohjeen paistoaika oli ainakin meidän uunille varsin passeli ja kakku jäi ihanan kosteaksi sisältä. Liian kypsäksi tätä ei kannata paistaa.  






Sticky toffee pudding

250 g pehmeää, kivetöntä taatelia
3 dl vettä
200 g voita
4 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
½ tl neilikkaa
4 rkl kaakaojauhetta
4 munaa
Kastike:
75 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

  Lisää kattilaan paloiteltu taateli ja vesi. Sekoita tasaiseksi samalla kuumentaen. Jäähdytä. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  Lisää voi-sokeri vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen taateliseos ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
  Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 25 x 25 cm). Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 40 minuuttia.
  Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutti samalla sekoitellen.
  Leikkaa hieman jäähtynyt kakku annospaloiksi tai kouhaise lusikalla annoskulhoihin. Kaada päälle kuumaa kastiketta ja lisää viereen nokare vaniljajäätelöä. Tarjoa heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti