29. tammikuuta 2017

Frozen-kakku mansikka-mascarponetäytteellä ♥

Viikonlopun toinen kakku lähti ystäväni tytön synttäripöytään. Toiveena oli... yllätys, yllätys.. Frozen. Taitaa tuo aihe olla tällä hetkellä aika suosittu pikkutyttöjen keskuudessa. Ei sillä, kivahan näitä kakkuja on tehdä. En edes yritä tehdä noita neitokaisia itse, vaan tässäkin kakussa on muovinen Elsa-figuuri. Täytteeksi toivottiin jotain perinteistä ja lopulta päädyttiin vaniljaiseen mascarpone-kermavaahtoon ja mansikoihin. Oli aika kiva tehdä välillä kakkua näin simppelillä täytteellä. 

Kakun päällä on ihan vaan kerma, josta osan värjäsin siniseksi. Koristeena glukoosisiirapista ja sokerista tehty jää, marenkeja, sinistä sokeria, hopeakuulia sekä sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita. Pohja on viiden munan gluteeniton pohja. 



Frozen-kakku

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettu sitruunamehu
Täyte:
5 dl kermaa
250 g mascarponea
4 rkl vaniljakreemijauhetta
reilu ½ rkl vaniljasokeria
maun mukaan tomusokeria
400 g pakastemansikoita sulatettuna
Päälle:
5 dl kermaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
tippa sinistä elintarvikeväriä
Koristeet:
hiutaleet ja valkoiset pallot sokerimassaa,
päälle suihkautettu helmiäissuihketta
sinistä sokeria
pehmeitä hopeakuulia
pieniä marenkeja
sinistä jäätä


  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan perunajauhojen määrän. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin. 
  Voitele halk. 23cm vuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
  Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoilualustalle tai kakkupahvin päälle. Voit koota kakun irtopohjavuoan reunan tai rengasvuoan sisään. Kostuta pohja vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta ja puolet mansikoista. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja täytä samoin kuin edellinen väli. Nosta päälle vielä kakkulevy ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Kuorrutus: Mittaa desi kermaa kulhoon. Lisää maun mukaan tomusokeria sekä tippa sinistä pastaväriä. Vatkaa vaahdoksi. Kaada loput kermat toiseen kulhoon, lisää vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa kauniiksi vaahdoksi. 
  Levitä ohut kerros valkoista kermavaahtoa kakun reunoille. Levitä kakun päälle tasainen, paksumpi kerros kermaa. Levitä alareunaan sinistä vaahtoa. Lisää halutessa sinne tänne nokko valkoista vaahtoa ja tasoita pinta. Pursota loppu sininen vaahto kakun alaosaan. Pursota kakun päälle koristepursotukset valkoisella vaahdolla.
  Nostele koristeet päälle juuri ennen tarjoilua, sillä marengit ja sokerimassakoristeet pehmenevät nopeasti. 




Pienet marengit

1 valkuainen
½ dl sokeria

  Erottele huoneenlämpöisestä munasta valkuainen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdon pitää pysyä kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Lisää sokeria vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  Pursota marenki leivinpaperille pellille. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes ovat kuivahtaneet. Nämä pikkumarengit kuivahtivat noin tunnissa, mutta isommat vaativat pidemmän ajan. Sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja jätä marengit kuivumaan.

Jää 

2 ½ dl sokeria
60 g (½ dl) glukoosisiirappia
½ dl vettä
sinistä elintarvikeväriä

  Valmista jää. Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä elintarvikevärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.




Lämpimät onnittelut ja ihanaa syntymäpäivää pikku-J! ♥

8 kommenttia:

  1. Onpa ihana kakku! Nuo valmiit koristeet on tosi hienoja! Ja siitä saa lapsi itselleen lelun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan nuo valmiit lelut niin paljon helpompia, mutta toisaalta, on niiden hahmojen vääntäminen kivaakin. Kunhan vaan ovat tarpeeksi helppoja tehdä. :D

      Poista
  2. Lupasin tehdä kummitytölle synttärikakuksi Frozen-kakun ja tämä vaikuttaa erinomaiselta mallilta ja ohjeelta :) Osaatko sanoa kuinka monta päivää etukäteen tuon jään ja marengit uskaltaa tehdä? Ja miten ne säilyy parhaiten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marengin ja jään voi tehdä useamman päivän etukäteen. Marengit säilyy hyvin tiiviissä rasiassa, jään voit pitää vaikka leivinpaperin päällä jollain kevyesti peitettynä. Säilyvät ihan huoneenlämmössä.

      Poista
  3. Ihana kakku! Mistä olet hankkinut tuon Elsa-figuurin kun mistään ei meinaa löytyä vastaavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, näitä oli myynnissä Citymarkettien leluosastoilla, mutta en tiedä saako näitä enää.

      Poista