23. tammikuuta 2017

Suklaa-appelsiinitäytekakku ♥

Eilen kertoilin teille viikonlopun epäonnistuneesta kakkupohjasta. Tänään voisi jatkaa saman aiheen puitteissa ja näyttää mitä siitä lopulta syntyi. En tosiaan viitsinyt vieraan kakkuun käyttää vinoa, toiselta reunalta aivan liian kypsää pohjaa, joten väsäsin siitä sitten meidän perheelle kakun "omo"- eli "otetaan mitä on" -pohjalta. Mies oli juuri tuonut kaupasta ison säkillisen appelsiineja, suklaata kaapeista löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja kaiken maailman keksejä on aina paketillinen tai pari. Kermaa toki piti hakea, sillä kaapista löytynyt pieni purkillinen ei tähän olisi piisannut. Kun kerran suklaata ja appelsiinia löytyi, niin ei sitä kauaa tarvinnut miettiä millä kakun täyttäisi. Kakkupohjasta leikkasin osan pois, joten olisikohan tuo jäljelle jäänyt ollut suunnilleen viiden munan pohja. Kostutukseen käytin vedellä laimennettua, appelsiineista puristettua mehua. 



Suklaa-appelsiinitäytekakku

5 munan kakkupohja
Kostutus:
maun mukaan vedellä laimennettu appelsiinimehu
Suklaa-appelsiinitäyte:
5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustia
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata rouhittuna
1 appelsiinin raastettu kuori
Päälle:
5-6 dl vispikermaa
4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
Koristeluun:
2 macarons-leivosta
suklaanappeja
suklaatikkuja
appelsiinilohkoja
kultaisia koristerakeita
pala tummaa suklaata

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat, kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin sekä jauhojen painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, napakaksi vaahdoksi. 
  Punnitse jauhot (munien paino*0,7). Jauhoista 70% on vehnäjauhoja, 30% perunajauhoja. Sekoita jauhot ja teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin.
  Kaada taikina korkeaan, voideltuun (halk. n. 22-24cm) vuokaan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes pohja on tikulla koitettaessa kypsä. 
  Valmista täyte. Paloittele maitosuklaa ja sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä suklaata sekoitellen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone ja hieman jäähtynyt suklaa keskenään ja lisää joukkoon kermavaahto. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori täytteen joukkoon. Hienonna tumma suklaa ja lisää täytteeseen. 
  Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen kakkulevy tarjoilualustalle. Jos haluat, voit koota kakun reunavuokaan tai käyttää apuna sopivan kokoisen irtopohjavuoan reunaa. Kostuta levy vedellä laimennetulla appelsiinimehulla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Poista kelmu ja reunavuoka. Kaada kerma kulhoon, lisää kaakaojauhe, vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä vaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota loppu vaahto kakun päälle ja halutessa alareunaan.
  Koristele kakku haluamallasi tavalla. 



Kuvien ottamisen jälkeen poika asetteli vielä lisää koristeita kakun päälle. Toinen oli mun testimielessä tekemä legoukko, toinen pojan ihan itse tekemä koriste. Koriste muistuttaa naamaa, mutta on kuulemma vaan semmoinen "koriste koriste". Harmi, etten niistä hoksannut ottaa enää kameralla kuvaa. Kännykällä kuvan nappasin, mutta eipä siitä mitään selvää saa... 

2 kommenttia:

  1. Nam nam nam!! ♥ Appelsiinin ja suklaan liitto on aika vastustamaton.
    Nimimerkillä just eilen tein Fazeriina-kääretortun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiini ja suklaa on kyllä loistava pari! Voisit laittaa palan kääretorttua mullekin. :)

      Poista