6. tammikuuta 2017

Superherkullinen broileri sinappikastikkeen kera ♥

Joulun aikaan keittokirjakokoelmani kasvoi yhteensä kuudella kirjalla. Pari löysin kirpparilta, kolme kirja-alesta ja kirjoista ihanimman sain äidiltäni joululahjaksi. Tuo ihanuus oli Sari ja Patrik Spåran Superherkut kirja. Niin upea teos täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita! Sarin juttuja löydät myös Sweet food o'mine-blogista. Jos et ole vielä Sarin blogiin tai kirjoihin tutustunut, niin suosittelen!

Mun oli aivan pakko testata heti jotain kirjan ohjetta. Valinta meinasi vaan olla vaikea, sillä jokainen resepti on kokeilemisen arvoinen. Yhteen ohjeeseen oli kuitenkin tyydyttävä, joten tein sitten kanaa kermaisessa pekoni-sinappikastikkeessa. Aivan orjallisesti en ohjetta noudattanut, vaan soveltelin vähän sen mukaan, mitä aineksia kotoa löytyi. Siitä huolimatta ruoasta tuli kerrassaan mainiota! Jotenkin tämä toi mieleen broileri-pekoni-ananaskastikkeen, jonka olen oppinut tekemään veljen kaverin oppien mukaan. Käytännössä kyseinen ruoka on aivan erilainen, mutta liekö sitten se pekoni, joka toi tuon ruoan taas mieleen. 




Kanaa kermaisessa pekoni-sinappikastikkeessa

500 g (3 kpl) broilerin fileepihvejä
Mausteseos:
3 rkl hunajasinappia
reilu ½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Jauhoseos:
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Lisäksi:
1 pkt (170g) pekonia
1 sipuli
öljyä
3½ dl kanalientä
1 dl ruokakermaa
persiljaa

  Leikkaa broilerin fileepihvit pitkittäin kahtia. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero seos fileiden pintaan. Yhdistä jauhoseoksen aineet ja pyörittele broilerit seoksessa. 
  Kuutioi pekoni ja paista kypsäksi. Nosta pekonikuutiot talouspaperille valumaan. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pekonista irronneessa rasvassa. Nosta sipulit sivuun odottamaan.
  Paista broilerin fileepihvit runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta fileet hetkeksi syrjään. 
  Lisää pannuun kanaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää pannulle broilerit, sipuli ja pekonit. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljalleen vielä viitisen minuuttia. 
  Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa pastan, riisin tai vaikka muusin kera.

Kiitos vielä äiti tästä(kin) ihanasta lahjasta! ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti