31. tammikuuta 2017

Valtavat kahden suklaan keksit

Innostuttiin pikkujätkän kanssa eilen leipomaan kahden suklaan pikkuleipiä Kotilieden ohjetta mukaellen. Samalla sai kätevästi hävitettyä parin fariinisokeripussin jämät ja vähän vähennettyä tuota suklaavarastoa. 

Alkuperäisessä ohjeessa taikina kaulittiin, leikattiin paloiksi ja nosteltiin pellille. Minä en viitsinyt kaulinta heilutella, joten pyörittelin käsissä taikinasta 16 palloa, jotka sitten muotoilin kekseiksi. Näistä tuli ihan valtaisan kokoisia! Itse olen nakertanut näitä puoli keksiä kerrallaan, eikä pikkumiehellekään ole viitsinyt sen enempää kerrallaan antaa. Pojalle pitää nykyään punnita kaikki hiilaripitoiset ruoat ja näistä pienimmätkin painavat liki 50 grammaa! 

Maultaan nämä oli ihan ok. Ei maailman parhaimpia suklaakeksejä, mutta ei huonoimpiakaan. Kyllä näitä toistekin voi tehdä. Mitään ällömakeita nämä ei ole, suklaa- ja sokerimäärästä huolimatta.




Kahden suklaan keksit

100 g voita
100 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2  kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

  Sulata kattilassa rasva ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
  Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.
  Lisää hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos munavaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 Kauli kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta noin 21 x 35 cm:n levy. Leikkaa keksit taikinapyörällä noin 7 sentin kokoisiksi neliöiksi. Nostele leivinpaperoidulle pellille ja jätä keksien väleihin hieman leviämisvaraa. Vaihtoehtoisesti voit jakaa taikinan 16 yhtä suureen osaan, muotoilla paloista keksejä ja nostella pellille.
  Paista keksejä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti