1. helmikuuta 2017

Tomaattinen broileripata uunissa

Ruokaohjeita on tullut viime aikoina julkaistua hirvittävän vähän. Kyllä meillä ruokaa syödään, mutta paljon on menty tuiki tavallisella makaronilaatikko-karjalanpaistilinjalla. Ei niistä sitten ole viitsinyt mitään kirjoitella. Ruokalistojen suunnittelukin on taas jäänyt, kun koko ajan on mukamas muuta hommaa. 

En minä tämänkään päivän ruokaa erityisemmin miettinyt. Pyysin miestä tuomaan kaupasta broilerin koipi-reisipaloja ja rakentelin sapuskan sitten sen mukaan, mitä kaapissa sattui olemaan. Ruoasta tuli sen verran hyvää, että tämän ohjeen voi jakaa jo teille muillekin. Broilerin mausteita en kauheasti mittaillut, mutta oliskohan suolaa ollut teelusikallinen, pippuria ja paprikajauhetta ehkä saman verran... Mutta maustaahan voi aivan mielensä mukaan. 




Tomaattinen broileripata uunissa

3-4 maustamatonta broilerin koipi-reisipalaa
öljyä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
2 sipulia 
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1-2 tl pizzamaustetta tai oreganoa
½-1 tlk salaattijuustokuutioita
Lisäksi:
tuoretta basilikaa tai persiljaa

  Ruskista broilerin koipi-reisipalat pannulla öljyssä ja nosta pataan. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. 
  Lohko sipulit, viipaloi valkosipulinkynnet. Nosta sipulit pataan. Kaada pataan tomaattimurska, sekoita joukkoon tomaattipyree. Lisää vesi, murustele joukkoon kanaliemikuutio ja mausta pizzamausteella.
  Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa kannella peitettynä tunnin verran. Lisää valutetut salaattijuustokuutiot ja kypsennä vielä vartin verran ilman kantta. Ripottele valmiin ruoan päälle tuoreita yrttejä halutessa.
  Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera. 

2 kommenttia:

  1. Näissä koivissahan on nahka päällä. Poistatko sen ennen paistamista Meinaan, että saako niihin makua vain nahan päälle maustamalla ? Vaikuttaa maukkaalta ja suht helppotekoiselta. Kiitti kivasta ohjeesta. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En poista nahkaa, mutta jos haluat, niin tottahan sen voi poistaa. Näin saa enemmän makua itse lihaan. Valmiiksi marinoituja koipi-reisipalojakin voi käyttää, kunhan pyyhkäisee enimmät marinadit pois.

      Poista