7. huhtikuuta 2017

Avokado-paprikakakkua ja muuta mukavaa muksujen synttäreiltä ♥

Viime viikonloppuna kahviteltiin sukulaisten voimin muksujen synttäreiden merkeissä. Tyttö täytti maaliskuussa 16 ja pojalla tulee ensi viikolla täyteen 6 vuotta. On ne vaan jo isoja ipanoita. 

Kuvittelin leipovani juhliin vain vähän, mutta yllättäen tarjottavaa oli taas ihan liikaa. Pojan toiveissa oli Pokemon-kakku, tyttö puolestaan halusi trooppisen juustokakun sekä pienen kasvisvoileipäkakun. Ja tottahan muksujen toiveet piti toteuttaa. Taas tuli todettua, ettei omien muksujen kakkuihin tule panostettua samalla tavalla kuin vieraiden. Kakun koristeena olleen Snorlaxin tein viime tipassa, eikä kakun kuorruttamiseenkaan tullut käytettyä kauheasti aikaa. Vähän tuli sellainen fiilis, että kakku on hutaistu tuosta vaan vasemmalla kädellä. Täytteenä kakussa oli samainen kinuski-suklaatäyte kuin aiemmin tehdyssä överikakussakin. Tosin suklaatäytteeseen käytin tällä kertaa Fazerin sinistä. Massan alla oli suklaakreemi. 






Kinkkuvoileipäkakun tein vanhan tutun ohjeen mukaan, mutta lisäsin kinkkutäytteen joukkoon pari ruokalusikallista kurkkusalaattia. Ei tämän mun lempikakkuni ole, mutta ihan hyvä silti. 


Kinkku-salamivoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakuksi halusin kokeilla tällä kertaa jotain uutta ja niin syntyi tämä pieni paprika-avokadokakku. En yhtään muista minkä kokoiseen vuokaan tämän kokosin, mutta oliskohan halkaisija ollut n. 20cm? Mikään iso tämä kakku ei kuitenkaan ollut. Tytön kanssa tuumattiin, että feta olisi voinut sopia tähän kakkuun erinomaisesti.


Kasvisvoileipäkakku


Avokado-paprikavoileipäkakku

10-12 viipaletta ruispaahtoleipää
5-6 viipaletta moniviljapaahtoleipää
Kostutus:
kasvisliemi
Avokadotäyte:
3 pientä avokadoa
4 rkl sitruunamehua
2-3 tomaattia
1-2 salottisipulia
mustapippuria
chilijauhetta
maun mukaan suolaa
1½ dl kermaa
hienonnettua persiljaa
Paprikatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1½ dl kermaa
½ prk (à135g) paprika-cashewpestoa
½-1 punaista paprikaa
mustapippuria
Päälle: 
200-300 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaa
Koristeeksi: 
herneenversoja
salaattia
rypäleitä
miniluumutomaatteja

  Kiehauta kasvisliemi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Valmista paprikatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää pesto sekä hienonnettu paprika. Mausta maun mukaan pippurilla. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin.
  Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu ja painele avokadot soseeksi vaikkapa haarulla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se avokadon joukkoon. Lisää hienonnetut sipulit sekä kuutioidut tomaatit. Mausta maun mukaan pippurilla, chilijauheella ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu persilja.
  Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Kokoa kakku pyöreään, kelmutettuu vuokaan tai kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle reunavuoan sisään. Lado kerros ruispaahtoleipää vuoan pohjalle. Leipiä täytyy leikellä hieman, että sopivat paremmin. Kostuta leivät kasvisliemellä. Levitä päälle avokadotäyte. Lado päälle kerros moniviljapaahtoleipää, kostuta ja levitä päälle paprikatäyte. Päälle vielä kerros ruispaahtoleipää, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
  Vatkaa kuorrutteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon valkosipulituorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Trooppinen juustokakku syntyi jälleen kerran Tarun huippuhyvällä ohjeella. En vaan muistanut hommata koristeeksi oikein muuta kuin mansikoita, joten koristelu on vähän niin ja näin. Onneksi kaapista löytyy aina suklaata ja kaiken maailman koristehelmiä. Pohjan tein tällä kertaa suklaahippukekseistä ja päälle tulevan kiilteen tein puolitoistakertaisena. 




Tarjolla oli vielä Kakkutaikurin ohjeella tehtyä porkkanajuustokakkua sekä kylmäsavulohipiirakkaa. Piirakka ei kummoinen ollut, joten ei siitä sen enempää. Porkkanajuustokakku oli ihanan mehevää, mutta aavistuksen liian makeaa mun makuun. Makeus kyllä tasaantui aikaa myöten, joten tämän olisi hyvin voinut tehdä jo pari päivää ennen juhlia. 




Porkkanajuustokakku

Porkkanapiirakka:
3 dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
4 kananmunaa
4½ dl rypsiöljyä
6 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
450g porkkanaa soseena tai raasteena
Juustokakku:
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta Philadelphiaa
2 munaa
½ dl kermaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua
Kuorrute:
400 g tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta Philadelphiaa

  Sekoita kaikki porkkanapiirakan ainekset hyvin keskenään. Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.
  Sekoita kaikki juustokakun aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa. Tiputtele lusikalla (isoja lusikallisia) puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle. Tee samoin lopulle porkkanakakkutaikinalle. Tiputtele lopuksi vielä loppu juustokakkumassa päälle. Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
  Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.
  Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan). Levitä kuorrute piirakan pinnalle. Leikkaa paloiksi. Itse pidin kakkua tovin jääkaapissa ennen leikkaamista, jotta kuorrute ehti jässähtää hieman. Näin leikkaaminen oli helpompaa. 

2 kommenttia:

  1. Siis WHAAAAT?! Millasia kakkuja sä oikein teet oikealla, saatika molemmilla käsillä, kun nämä vasemmalla kädellä tehdytkin on näin huippuhienoja!! :)
    Mun mielestä on ihan takuuvarmaa Anua ♥ nämäkin kakut - upeita kaikki!!!!
    Ja onnittelut teiän "pienille" ♥♥ Mietin vaan tässä että missä vaiheessa niistäkin on tullut jo noin "vanhoja"....?!? ;) Kylläpä vuodet taas vierii. Ja itse ei vaa vanhene ollenkaan, ei vaikka kuinka yrittäis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tässä itse tunnu yhtään sen vanhemmalta. :D Kroppa tosin tuntuu olevan vähän eri mieltä.

      Mä löysin kakuista taas kaikki virheet, mutta onneksi muksut tykkäsivät. Kakkujen suhteen oon melkoinen perfektionisti ja kaikki pitäisi olla just eikä melkein. Koskahan sitä oppisi katsomaan omia töitään vähän armollisemmin?

      Poista