13. huhtikuuta 2017

Helppo broileri-vihannesvokki ♥

Hei ja ihanaa pääsiäistä! Kääpiölinnassa tämä pääsiäinen otetaan varsin rennosti meikäläisen potiessa kunnon flunssaa. Eilen päässä pyöri miljoona asiaa, joita pitäisi tehdä, mutta tuumasin sitten, että tulee se pääsiäinen ilman ylimääräistä hössötystäkin. Lapsille ostin mämmiä ja ison kasan suklaamunia, se saa riittää. Ehkä käydään leffassa ja anopilla syömässä, mutta muuten mennään ja touhataan ihan fiiliksen mukaan. 

Kirjoitettavia reseptejä olisi taas vaikka kuinka, kunhan vaan löytäisin kaikki niihin liittyvät muistilappuset. Palataan niihin siis myöhemmin. Tässä kohtaa voisin laittaa jakoon helpon vokkiohjeen. Yleensä kartan pakastevihanneksia yli kaiken, mutta tässä ruoassa ne kyllä upposi.




Broileri-vihannesvokki

n. 450 g broilerin sisäfileitä
öljyä
soijaa
Vihannesvokki:
n. 400 g kiinankaalta
1 punasipuli
n. 300 g wok-vihanneksia
öljyä
3 rkl teriyakikastiketta
2 rkl sweet chili-kastiketta
jauhettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
suolaa ja/tai soijaa

  Kuumenna vokkipannussa tilkka öljyä ja paista broilerin sisäfileet parissa erässä kauniin kullanruskeiksi. Mausta maun mukaan soijalla. Nosta fileet lautaselle odottamaan.
  Suikaloi kiinankaali sekä punasipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää kiinankaali ja sipuli ja vokkaa pari minuuttia. Lisää joukkoon wok-vihannekset.
  Mausta teriyaki- ja chilikastikkeella sekä inkiväärillä ja paista, kunnes pakastevihannesten neste on enimmäkseen haihtunut ja kasvikset ovat hieman pehmenneet. Kasvikset saavat jäädä hieman rapsakoiksi. Mausta maun mukaan suolalla tai soijalla. 
  Tarjoa broilerit vihannesvokin ja riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä Kääpiölinnaan ja toivottaan että se flunssakin alkais jo helpottamaan!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näin jälkikäteen! ♥ Flunssa perhana jyllää aina vaan ja olo on kutakuinkin kuollut. Ulkona leijuva katupöly ei ainakaan helpota, mutta ehkä tästä taas jää henkiin. :)

      Poista