20. huhtikuuta 2017

Maukas mansikkakermakakku Seinäjoen vaakunalla ♥

Kunnallisvaalit ei yleensä suuremmin kiinnosta, mutta tämä vuosi oli poikkeus. Ehdokkaana oli nimittäin useampikin tuttu, joista kahden kohtaloa jännitettiin koko perheen voimin. Tässä tuntee kyllä itsensä aika vanhaksi, kun tuttavapiiri on moisista hommista kiinnostunut! :D Ei sillä, mahtavaahan se on. Kummallekin kävi hyvin ja saivat paikan valtuustosta. 

Toinen valituista sattuu olemaan miehen bändikavereita ja tästä syystä sain tehdä pari kakkua tämän työpaikalle. Koristelun suhteen sain vapaat kädet ja päädyin tekemään Seinäjoen vaakunan ripauksella jotain vihreää. Kun herra kaupunginvaltuutettua ajattelee, niin vihreä basso olisi toiminut kenties ruusua paremmin, mutta idea muljahti mieleen turhan myöhään. 




Kakuissa oli gluteenittomat seitsemän munan pohjat, kostutus vedellä laimennetulla sitruunamehulla ja täytteenä mansikka-mascarponetäyte. Ilmeisesti kakut kelpasivat, sillä kaikki kuulemma meni. 

Mansikkatäytekakku Seinäjoen vaakunalla

Pohja:
7 kananmunaa
sokeria
Semperin hienoa jauhoseosta
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettu sitruunamehu
Täyte:
6 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3-4 rkl tomusokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita
mansikkahilloa
Päälle:
7-8 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
3-4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeet:
sokerimassaa
vihreää koristesokeria
hopeakuulia


 Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 25-26 senttinen vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse jauhoseos ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä jauhoseoksen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. 
  Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, vaniljakreemijauhe, maun mukaan tomusokeria sekä vaniljasokeri. Vatkaa hyväksi vaahdoksi.
  Nosta alin kakkulevy tarjoilualustalle rengasvuoan sisään tai kelmutettuun vuokaan. Kostuta kevyesti. Levitä päälle ohut kerros mansikkahilloa sekä puolet mascarponevaahdosta. Nostele päälle mansikat. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta, levitä päälle hilloa ja täytä. Päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kevyt kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
  Lisää päälle tulevan kerman joukkoon vaniljakreemijauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Vatkaa kauniiksi vaahdoksi. Levitä tasainen kerros kermaa kakun päälle sekä ohut kerros kakun reunoille. Pursota korityllalla pystyraidat kakun reunoihin tasaisin välein. Pursota sitten väleihin raidat tähtityllalla. Pursota kakun päälle koristeet tähtityllalla. Nostele koristeet päälle mielellään juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit eristää massakoristeiden pohjat esim. valkosuklaalla. 
  Huom! Jos teet gluteenittoman kakun, tarkista koristehelmet, etteivät ne sisällä vehnää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti