23. toukokuuta 2017

Mausteinen kanapata

En tiedä missä vika, mutta melko usein kun kuvittelen tekeväni ruokaa jonkin valmiin ohjeen mukaan, syntyykin jotain aivan muuta. Niin kävi tänäänkin. Lukaisin reseptin, laitoin kirjan pois, unohdin mitä olin lukenut ja aloin kokkaamaan. Kokkaamisen luovuus on viime aikoina ollut pahasti hukassa, joten tämä oli kyllä ihan mukavaa vaihtelua. Meillä on aivan liian kauan eletty makaronilaatikoilla ja nakkikeitoilla, joten pakko oli jo tehdä jotain muuta. Ei sillä, eihän noissa laatikoissa ja keitoissa mitään vikaa ole, mutta liikaa syötynä alkavat jo tympiä.

Tämä broileriruoka oli mukavan mausteinen, mutta annos oli aika valtava. Etenkin kun muksut ei tällaisista ruoista piittaa. Mutta ehkä me saadaan tämä jollain tapaa tuhottua.




Mausteinen kanapata

450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
n. 200 g chorizoa
70 g pekonia
öljyä
suolaa
pippuria
1 punasipuli
3-4 isoa valkosipulinkynttä
1 iso keltainen paprika
2 lehtisellerin vartta
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 tl timjamia
2-3 laakerinlehteä
cayennepippuria

  Valmistele ensin kaikki ainekset. Viipaloi chorizo, suikaloi pekoni. Silppua punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi, viipaloi sellerit.
  Kuumenna öljy pannulla. Lisää chorizot, pekonit ja broilerit ja kypsennä kuumalla pannulla, kunnes broileri on juuri ja juuri kypsä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä seos lautaselle odottamaan.
  Jätä makkaroista ja pekonista irronnut rasva pannulle. Lisää sipulit, valkosipulit, paprikat ja selleriviipaleet. Kypsennä muutama minuutti. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja anna jauhojen saada hieman väriä. Lisää joukkoon broileriseos ja mausta timjamilla. 
  Kaada pannulle vesi, murenna joukkoon kanaliemikuutio. Lisää tomaattimurska ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia. Mausta maun mukaan cayennepippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti