17. heinäkuuta 2017

Helppo punajuurisalaatti ja uunissa paistetut uudet potut

Joskus päätettiin, että meillä olisi kerran viikossa kalaruokapäivä. Vielä ei olla tähän päästy, mutta jos yrittäisi edes parin viikon välein tehdä murkinaksi jotain kalaisaa. Ei nimittäin tekisi pahaa meistä kellekään. Täytyisi vaan löytää/kehitellä sellaisia ruokia, jotka kelpaisi kaikille. Tai edes kolmelle neljästä.

Viime viikolla tyydyin paistamaan lohimedaljonkeja, jotka syötiin uusien perunoiden ja punajuurisalaatin kera. Ei ollenkaan huono yhdistelmä. Punajuurisalaatti kannattaa tehdä etukäteen ja antaa maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. 




Punajuurisalaatti

100 g säilykepunajuurta
½-1 maustekurkkua
tuoretta tilliä
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
pippurisekoitusta

  Hienonna punajuuret, leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tunti pari ennen tarjoamista.




Tähän samaan syssyyn voisi antaa vinkin, mitä tehdä edellisenä päivänä keitetyistä uusista perunoista. Niistä nimittäin syntyy aivan ihanat uunissa paistetut perunat! Pilko siis perunat leivinpaperille uunipannulle, heittele päälle voinokareita, suolaa ja pippuria ja kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes perunat ovat saaneet vähän väriä. Välillä kannattaa käännellä perunoita. Nämä ovat melkoinen rasvapommi, mutta niin hyviä!






4 kommenttia:

  1. Voitko uskoa, että meilläkin, vaikka mies on aktiivinen urheilukalastaja, niin syödään kalaa vähän milloin sattuu ja miten sattuu... :D Häpeällistä tunnustaa, mutta näin se vaan on. Tosin tällä hetkellä kalaa ei ole oikein tullutkaan, kun taimenkausi on vasta alkamaisillaan, lohestamaan ei olla päästy ja ilman venettä ei ole ahvenkalaankaan tullut lähdettyä. Eikä ahti ole kovin antelias ollut katiskankaan suhteen. Yksi hauki oli viime viikolla, mutta en ollut tarpeeksi nopea ja Viski ehti sen viemään :D Viskin ykköshetki päivässä on katiskan tarkistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Viski! ♥ On se hyvä, että sulla on aputassuja tuossa hommassa. :)

      Poista
  2. Mä elän toiveissa, että huomenna olisi muikkupäivä, koska on toripäivä! Punajuuri on suuri suosikki, joten tätä voisi harkita tarjottavaksi muikkujenkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muikut! ♥ Mä niin tykkäisin niitä ostaa ja/tai laittaa, mutta kukaan muu ei meillä niitä suostu syömään. Ei edes kissat. Ja itselle ei sitten viitsi kokkailla.

      Poista