4. heinäkuuta 2017

Pähkinäinen raparperikakku

Eilen iski pakonomainen tarve leipoa jotain, kun ei ollut oikein muutakaan tekemistä. Kauppaan en viitsinyt lähteä, joten leivonnaisen oli syytä syntyä kotoa löytyvistä aineksista. Pikavilkaisu kaappiin kertoi, että perusainekset löytyy, raparperia on piha pullollaan ja muistissa oli vielä vanhasta mapista bongattu toscakakun ohje, joten ei sitä kauaa tarvinnut miettiä, mitä leipoisi. Mantelilastuja ei ollut riittävästi, mutta hyvin tuohon sopi kaapista löytyneet cashewpähkinätkin. Kakkua olisi voinut esipaistaa hieman pidempään, mutta hyvä tuosta tuli silti. 




Raparperi-pähkinäkakku

Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 dl raparperipaloja
Pähkinäkuorrutus:
100 g voita
1 dl ruokosokeria
2 rkl  vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja
50 g cashewpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria 

  Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita varoen tasaiseksi. 
  Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 22 cm). Halutessa voit leikata vuoan pohjalle leivinpaperista palan, jolloin kakun irrottaminen vuoasta on helpompaa. Leikkaa raparperit reilun sentin paloiksi ja ripottele ne taikinan päälle.
  Esipaista kakkua 200 asteisessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Valmista kakun paistuessa kuorrutus. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna samalla sekoitellen, kunnes kuorrute pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Kaada kuorrute raparperien päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia.
  Tarjoa vaniljakastikkeen kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti