30. heinäkuuta 2017

Pinkki kukkaiskakku mansikka-kinuskitäytteellä ♥

Tänään sain taas toteuttaa yhden suloinen neitokaisen kakkutoiveen. Pikkuinen päivänsankari halusi kakun, jossa on pinkki kuorrute ja päällä kukkia. Kermakakut ei ole tämän perheen juttu, joten vaihtoehtoina oli kreemi tai massa. Aiemmin viikolla sääennustetta tutkailtuani esitin, josko päälle tekisi mansikkakreemin. Massan käsittely lämpöisillä ilmoilla ei ole se mieltä ylentävin juttu. Onhan meillä keittiössä tehokas viilennin, mutta silti. 

Kakun täytteeksi päivänsankari toivoi kinuski- ja mansikkamoussea. Mansikkatäytteen päälle lisäsin vielä tuoreita mansikoita. Jostain syystä tuosta mansikkatäytteestä tuli aluksi hirvittävän löysää, mutta onneksi se hyytyi yön aikana. Olin jo aivan varma, että saan aamulla kaapia mansikkatäytteet jääkaapin hyllyiltä... Mutta pysyi tuo onneksi kasassa. 



Pinkki kukkaiskakku mansikka-kinuskitäytteellä

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
Kostutus: 
vedellä laimennettu sitruunamehu
Kinuskivaahto:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria (kevyesti pakattuna)
100 g mascarpone-juustoa
Mansikkatäyte:
150 g pakastemansikkaa
1½ dl vispikermaa
75 g mascarpone-juustoa
3 liivatelehteä
1-2 rkl vettä
maun mukaan tomusokeria
tuoreita mansikoita
Mansikkakreemi:
200 g suolatonta voita
3 dl mansikkatomusokeria
1 dl tomusokeria
3 tl sitruunamehua
½ tl vaniljasokeria
Koristeet:
sokerimassaa

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 20 senttinen kakkuvuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
 Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. 
 Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jos paistoit pohjan irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna kakkupahvin tai tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku reunan sisään. Jos paistoit pohjan tavallisessa vuoassa, vuoraa vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan.
  Nosta alin levy vuokaan. Kostuta maun mukaan vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle kinuskitäyte. Nosta päälle toinen levy, kostuta. Levitä päälle mansikkatäyte. Levitä mansikkatäytteen päälle paloiteltuja tuoreita mansikoita. Nosta päälle viimeinen levy. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista mansikkakreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi notkeaksi, lisää joukkoon tomusokerit vähän kerrallaan. Lisää sitruunamehu. Vatkaa, kunnes kreemi on pehmeää ja helposti levitettävää. Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun pintaan. Tasoita pinta hyvin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Levitä päälle toinen kreemikerros ja nosta hetkeksi kylmään.
  Nostele koristeet kakun päälle. 




Paljon onnea vielä Maia! ♥ Toivottavasti kakku oli sellainen kuin toivoitkin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti