2. lokakuuta 2017

Pikainen kasviskasari

Meillä ei lihatonta lokakuuta vietetä tänäkään vuonna, mutta ajattelin kuitenkin yrittää useammin ilahduttaa perheen teiniä kasvisruoilla. Haaveissa on, että joskus oppisin hyödyntämään enemmän erilaisia kasviksia, muitakin kuin niitä tuttuja ja turvallisia. Muutamia kasvisruokakirjoja oon hyllyyni jo haalinut, mutta toistaiseksi niille ei ole ollut käyttöä. Täytyisi kyllä uskaltautua niitä kirjojen reseptejä testailemaan. 

Tämä kermainen kasviskasari syntyi pitkälti niistä aineksista, joista tyttö tykkää ja joita sattui kaapista löytymään. Neiti ei tätä ole vielä päässyt maistelemaan, mutta mun makuun tämä oli ihan ok. Sen lisäksi, että ruoka oli ihan syötävää, oli tämä mukavan helppo ja nopea tehdä. 




Kermainen kasviskasari

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa 
pieni pala kukkakaalta
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
8-10 aurinkokuivattua tomaattia
1½ dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
2 tl basilikaa
tilkka öljyä

  Lohko sipuli, viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja valkosipulinkynsiä kasarissa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja kukinnoiksi paloitellut kukkakaalit. Lisää vesi ja murenna liemikuutio joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Sekoittele välillä. 
  Valuta herkkusienet ja ruskista ne kevyesti pannulla. Lisää pataan yhdessä suikaloitujen tomaattien kanssa. Mausta basilikalla ja mustapippurilla ja lisää ruokakerma joukkoon. Kuumenna ja keitä vielä hiljalleen 5-10 minuuttia ilman kantta.
  Tarjoa pastan tai riisin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti